Zyrtari i lartë amerikan komenton krizën, Engel: Zgjidhja, vetëm dialogu dhe sundimi i ligjit

Zyrtari i lartë amerikan komenton krizën, Engel: Zgjidhja, vetëm dialogu dhe sundimi i ligjit
Kreu i Komisionit të Jashtëm në Kongresin Amerikan, Eliot L.Engel, ka bërë një deklaratë sot në lidhje me situatën politike në Shqipëri.

Engel shprehet i shqetësuar për situatën në vendin tonë. Ai thotë se palët politike nuk duhet që t’ia lejojnë vetes dhunën, ndërsa shton se duhet me patjetër që t’i hapet rruga dialogut.

“Shqipëria ka bërë hapa të mëdha që prej viteve të saj nën diktaturën e Enver Hoxhës dhe populli shqiptar ka investuar shumë për të parë rrënjët e demokracisë së tyre. Marrëdhënia e fortë dhe e ngrohtë e SHBA-Shqipëri ka ndihmuar në nxitjen e këtyre zhvillimeve. Prandaj, unë jam shumë i shqetësuar nga ajo që dëshmoj në ditët dhe javët e fundit, pasi udhëheqësit politikë shqiptarë duket se kanë arritur një bllokim politik. Në një përpjekje për të zvogëluar tensionet dhe për t’u larguar nga konfrontimet, u bëj thirrje të gjitha palëve të ushtrojnë kufizimet më të mëdha dhe të ndalojnë të gjitha aktet e dhunës. Kjo mosmarrëveshje mund të zgjidhet vetëm me dialog dhe sipas sundimit të ligjit”, shprehet Engel.

Më tej ai thekson se, “Shqipëria është anëtare e NATO-s dhe meriton një të ardhme evropiane, por krizat e përsëritura rreth zgjedhjeve minojnë atë rrugë përpara. Unë i bëj thirrje popullit shqiptar të rifitojë veten për një angazhim politik paqësor dhe për një proces zgjedhor të denjë për një anëtar të familjes demokratike të Atlantikut të Veriut të kombeve demokratike”.

loading...
loading...