Serbia hidhet sërish ne protesta masive

Serbia hidhet sërish ne protesta masive

Protesta të reja kanë filluar cila në Serbi, ku e fundit u zhvillua në Terazije.

“Këto protesta janë një mësim për të gjitha autoritetet e ardhshme që ato kurrë nuk do të jenë në gjendje të uzurpojnë pushtetin. Dhe tani po i drejtohemi opozitës”, ka thënë Cedomir Cupiç.

Aty njerëzit janë mbledhur për të shprehur paknaqësitë me pushtetin aktual dhe me presidentin Aleksander Vuçiç. Teksa protesta e parë u mbajt me 30 nëntor.

Organizatorët e protestës po kërkojnë gjithashtu gjetjen e autorëve të vrasjes së politikanit, Oliver Ivanoviç.

Ndër kërkesat e tjera janë edhe dorëheqja e Nebojsha Stefanoviqit, Ministrit të Policisë, Dragan Bujosheviç, Drejtorit të RTS dhe redaktorit të RTS, Nenad Lj. Stefanoviç, dhe kërkoi Ministri i Arsimit Mlladen Sarçeviç. Pastaj, u bë një kërkesë për shkarkimin e Ministrit të Shëndetësisë Zlatibor Lonçar.

loading...
loading...