Rusia përkujtoi 74-vjetorin e fitores së aleatëve mbi Gjermaninë naziste

Rusia përkujtoi 74-vjetorin e fitores së aleatëve mbi Gjermaninë naziste

Sot, me një paradë të madhe ushtarake në Sheshin e Kuq të Moskës, Rusia përkujtoi 74-vjetorin e fitores së aleatëve mbi Gjermaninë naziste

Vladimir Putin, Presidenti rus, u tha pjesëmarrësve në paradë se Rusia do të sigurojë që gjithmonë të ketë kapacitetin më të lartë mbrojtës.

Mbi 13 mijë trupa dhe 130 pjesë të sistemeve të avancuara të armëve u shfaqën në paradë.

Nëntë maji në Rusi njihet si Dita e Fitores dhe shihet si një rast për të nxitur ndjenjat patriotike, derisa rusët kujtojnë sakrificat e bëra në Luftën e Dytë Botërore.