Pse flamuri amerikan vendoset mbrapsht në uniformat e ushtrisë, zbulojeni

Pse flamuri amerikan vendoset mbrapsht në uniformat e ushtrisë, zbulojeni
Autori i librit ““Ia vlen të vdesësh për: Fuqia dhe politikat e flamujve”, Tim Marshall ka zbuluar detaje se pse flamuri amerikan qëndron mbrapsht në uniformat e ushtrisë amerikane.

Marshall, shpjegon se arsyeja pse flamurit amerikan i jepet rëndësi e veçantë e sidomos kur vendoset në uniformat e ushtrisë apo në veturat zyrtare të Shtëpisë së Bardhë, ka të bëjë me atë që në shikim të parë duhet të krijohet përshtypja se jep reflektimin e flamurit duke valuar.

Yjet vendosen përpara, pra në anën e djathtë, e kur flamuri shikohet nga distanca në shpatullën e ndonjë ushtari, duhet të krijohet përshtypja se është duke valuar.

E njëjta gjë vlen edhe për rastin kur vendoset në vetura zyrtare e në veçanti kur priten mysafir nga vende tjera dhe gjatë rrugëtimit, flamuri lëviz në atë mënyrë që yjet që janë vendosur përpara apo më mirë thënë në anën e majtë të bien në sy.

/f.ç/Albanian Free Press Online/