Perdet, detaji që bën diferencën...

Perdet, detaji që bën diferencën...
Si të zgjidhni ngjyrën e perdes pa bërë dëm

Kush thotë se një perde është me vlerë të mangët, jo vetëm është sipërfaqësor por edhe pak largpamës. Perdet janë një element themelor i dizajnit të brendshëm, ashtu si divani dhe fotot në mure dhe zgjidhja e ngjyrave të duhura është aq me rëndësi, po aq sa duket e parëndësishme.

Nëse ju nuk jeni një nga ata njerëz që duan të zëvendësojnë perdet në çdo stinë, sikur të ishte një koleksionit, e di se një zgjedhje e nxituar mund të çojë në efekte anësore të padëshiruara dhe potencialisht katastrofike. Për ju, ambientin që ju rrethon juve dhe mysafirët tuaj.

A mendoni se po e ekzagjerojmë? Nëse i konsideroni të gjitha elementet rrezik, do të thosha jo.

Në një shtëpi, perdet shpesh përfundojnë duke pasur fundin si te Hirushja: shmangen, flaken në një cep, u denjohet vëmendje vetëm kur nuk mund të bëjmë pa to. Megjithatë, nëse ka një "detaj" të mobilieve që mund të bëjë dallimin, kjo është pikërisht perdja.

Nëse ju mendoni se ju shkarkojë pyetje me një ngritje e supeve dhe një "Po, të gjitha të drejta, por në fund perdet janë njësoj!" Dije se duke zgjedhur perde aq furishëm dhe gabim nuk është vetëm për të ardhur keq, por edhe mund të kenë efekte katastrofike sepse plotësisht prishin mundësinë e banimi në një dhomë ose diktojnë në pak sekonda harmoninë estetike të ndërtuar në mënyrë të përpiktë.

Duhet pranuar, megjithatë, se ka tendencë për të zgjedhur saktë, larg nga të qenit e thjeshtë.

...Çfarë rrëmuje! • Cila perde duhet të përdoret?•Perde me rripa, me grep ose perde xhami?• Si të llogarisni matjet e perdeve?• Cila pëlhurë është e duhura për të zgjedhur?• Cili konsistencë (peshë) për t'u përdorur? Kush do të kishte menduar se një copë rrobë mund të ishte në gjendje të ngrinte aq shumë pyetje?Epo, para së gjithash, e di se jo vetëm këto pyetje janë shumë normale ... ato gjithashtu janë një domosdoshmëri! Unë e kam thënë tashmë, por dua ta përsëris: një tendë nuk ia vlen sa tjetra dhe të kuptojmë se cila është më e përshtatshmja për mjedisin dhe funksionin që ju intereson, është thelbësore për të shmangur harxhimin e kohës dhe të parave.Këshilla e parë që unë ju jap, atëherë, nuk është që të kapeni në ankth. Uluni, merrni frymë thellë dhe mbani leximin.Në këtë artikull do të përpiqem të sqaroj botën e ndërlikuar (dhe interesante) të perdes dhe unë do t'ju ndihmoj të kuptoni se çfarë mund të jenë perde të duhura për mjedisin që ju duhet të mobiloni. Duke filluar nga bazat.

Çfarë janë perdet? Gjëja e parë që duhet të pyesni është se cili është qëllimi kryesor që dëshironi të arrini me perden tuaj.

Perdet kryesisht kanë tre funksione: • Mbrojnë fshehtësinë.• Filtrojnë dritën.• Dekorojnë mjedisin. Një perde, duhet para së gjithash, duhet të jetë funksionale, duke ruajtur privatësinë e hapësirës së brendshme dhe duke rregulluar sasinë e dritës që hyn në dhomë, si për të mbrojtur mobiliet dhe për të errësuar mjedisin, kur është e nevojshme. Pra, mendoni për mjedisin në të cilin do të vendosni perden tuaj dhe cilat qëllime ju jeni të interesuar kryesisht të arrini: • Ndriçim në dhomë?• Mbytja e dritës?• Mbajtja e fqinjëve tuaj larg? Në një dhomë të gjallë zakonisht është e mjaftueshme për të përdorur një perde me pëlhurë të lehtë si poliesteri, duke mbuluar mjaftueshëm për të parandaluar pamjen nga jashtë, por mjaft të mbuluara për të siguruar sasinë e duhur të dritës. Një dhomë gjumi pa grila, nga ana tjetër, do të kërkojë një tendë më të rëndë pëlhurash, ndoshta e përbërë nga dy shtresa: një dritë nën perde dhe një perde mbi të, duke e lëvizur sipas dëshirës për të mbrojtur ambientin më shumë nga drita e jashtme kur është e nevojshme (për të ruajtur, për shembull, orët e fundit të pushimit para se të ngriheni dhe të punoni).Përveç kësaj për të qenë funksionale, megjithatë, një tendë duhet të përputhet edhe me pjesën tjetër të orendive në stilin dhe ngjyrën. Nuk mjafton, pra, se është e bukur dhe i plotëson shijet tona: një perde me buzë që varen në një zyrë moderne minimaliste do të trulloste sytë.  Gjeni perdet e sakta në tre lëvizje Përveç që ka një qëllim të padyshimtë estetik, perdet gjithashtu kryejnë funksione të tjera të rëndësishme praktike: 1. Mbrojnë mjediset nga drita e ndezur.2. Filtrojnë ose errësojnë dritën.3. Fshehin detaje ose, përkundrazi, i lartësojnë ato. Lloji i perdes dhe pëlhurës që zgjidhni do t'i përmbushë këto nevoja në një mënyrë krejtësisht të ndryshme. Merrini këto detaje lehtë, duke menduar se perdet romake janë variacione të thjeshta në një temë apo një tendë në tafta ka të njëjtin efekt në ndezjen e një dhomë si një perde në lino.A nuk e besoni? Bëni një eksperiment. Varni në dhomë dy perde të ndryshme për llojin dhe pëlhurën dhe përpiquni të vëzhgoni efektin që prodhohet rreth jush. • A përputhen ato me ngjyrën e mureve?• A stonojnë me pjesën tjetër të mobileve?• Cilat prej dy perdeve ju japin më shumë dritë?• A duket dhoma më e vogël me një nga dy perdet?

Rëndësia e ngjyrës në zgjedhjen e perdeve Përveç llojit të perdeve dhe pëlhurave, elementi i tretë që ju do të duhet të konsideroni me kujdes para se të bëni zgjedhjen tuaj është ngjyra.Zgjedhja e ngjyrës së perdeve do të ndikojë thellësisht në dhomë, duke ndryshuar madhësinë, atmosferën dhe sasinë e dritës.

Dimensionet e mjedisit Dhoma të vogla dhe të zeza përfitojnë nga pëlhura të lehta dhe ngjyra të lehta, ndoshta në ngjyra të forta jo. Për t'i dhënë shkëlqim dhe thellësi dhomave, të gjitha hijet e bardha do të jenë të mira, nga ngjyra krem ​​në pudër ​​deri në fildish, e cila "optikisht" zgjeron dhomën duke i dhënë një ndjenjë më të madhe hapësire. Stili dhe atmosfera Perdet me ngjyrë të japin një kontakt të origjinalitetit dhe personalitetit të orendive. Për një zgjedhje "të papritur", konsideroni ngjyrat e pranishme në dhomë, duke kombinuar perdet me ngjyrën e mureve ose duke kujtuar hije të mobilieve dhe detajet e tjera të mobilimit. Dhomat e mëdha dhe të ndritshme mund të mirëpresin ngjyra të ndritshme dhe ngjyra të forta, por që stili i dhomës të bëhet më i mirë, nevojiten pëlhura të thjeshta dhe të dashura. Në rast të dritës së tepruar, për shembull në dhomën e ndenjes, vendosni për ngjyrat e ftohta si ajo jeshile dhe blu.