Lexoni sot, e Premte 10 Maj 2019 në gazetën “Albanian Free Press”

Lexoni sot, e Premte 10 Maj 2019 në gazetën “Albanian Free Press”
ZGJEDHJET, KUSH DO T’I MARRË NJË MILION VOTA

Nga EDUARD ZALOSHNJA

Vetëm një herë në tre dekadat e fundit, ka ndodhur në 2005, kur një koalicion kapi rotacionin politik me më pak se 1 milion vota. Pse u avantazhua PD dhe si u futën të majtët e vegjël si “pyka” në mes. A e ka sot opozita shifrën e lakmuar dhe pse duhet një epërsi dërrmuese për rotacionin e radhës

 

INTERVISTË NË ALBANIAN FREE PRESS

Kreu i PAD, Abazi: Reforma zgjedhore, e pamundur për votime më 30 qershor

 

PROCESI I BRDO-BRIJUNIT

Vendimi i Samitit: Çështjet e hapura mes fqinjësh do të zgjidhen paqësisht

 

KOMENT

RRUGA E MIUT

Nga FRROK ÇUPI

Po u kthye njeriu, aq më tepër politikani, në mi, domethënë të bëjë të njëjtën rrugë të mbyllur, atëherë na mori lumi. Ai shkon e vjen, sa herë të duash brenda ditës, por në të njëjtën rrugë; ndoshta nga copa e djathit- në fole. Këtë jetë ka edhe njeriu po të kthehet në ‘mi’, ose në një rrugë si në një epokë- në epokën tjetër... Po na shfaqen parasysh sjelljet instinktive të ‘rrugës së miut’, jo veç te disa njerëz që ‘nuk ke çfarë u kërkon’, por te burrat e shtetit.

 

EKONOMI

Punon në bujqësi edhe tregti? Paguhesh më pak

 

SUPLEMENT EXTRA

Merita Smaja: Teatri asht shpirt e shpirti nuk vdes kurrë

Flet aktorja e mirënjohur e teatrit dhe filmit, Merita Smaja: "Jeta mes dy artistësh, e vështirë dhe e bukur, sepse ky profesion të dhuron kënaqësi shpirtërore por të krijon vështirësi materiale, jeta nuk është vetëm shpirt, është edhe përballje me vështirësitë e të jetuarit, e rritjes së fëmijëve, e krijimit të një mirëqenie, por për artistin është e vështirë e kur të dy bashkëshortët janë artistë, vështirësitë shtohen

 

INTERVISTË

Amela Aga: Vallëzimi është gjuha e fshehur e shpirtit

 

PËRSIATJE

SHANTAZHI SI INSTITUCION!

Nga JUELA MEÇANI