BE do të rrisë importin e gazit të lëngshëm nga SHBA

BE do të rrisë importin e gazit të lëngshëm  nga SHBA
Deri në vitin 2023, Bashkimi Evropian do të kërkojë të rrisë importin e gazit të lëngshëm natyror (TPG) nga Shtetet e Bashkuara në 20 miliardë metra kub në vit, që është më shumë se dy herë më i lartë se niveli 2018, tha sot Komisioni Evropian.

Donald Trump, Presidenti i SHBA, tha në korrik të vitit të kaluar, në një takim me presidentin e KE, Jean-Claude Juncker, se ai nuk do të futë detyrimet doganore mbi makinat nga BE, si pjesë e përpjekjeve të të dy palëve për të përmirësuar lidhjet ekonomike dhe përpjekjet amerikane për të rritur eksportet e TPG.