Zjarrëfikësit luftojnë flakët në Notre Dame, veprat e artit kthehen në hi

Zjarrëfikësit luftojnë flakët në Notre Dame, veprat e artit kthehen në hi
Zjarrfikësit po luftojnë për të shpëtuar ndërtesën gotik 850-vjeçare, por rryma dhe kulmi i saj janë shembur.

Shkaku nuk është ende i qartë, por zyrtarët thonë se kjo mund të lidhet me punën e rinovimit.

Vitin e kaluar, Kisha Katolike në Francë apeloi për fonde për të shpëtuar ndërtesën, e cila po shkatërrohej.

Zhurmë të forta mund të dëgjohej ndërsa flakët dilnin përmes kulmit të katedrales, duke përfshirë edhe kullën e majtë.

Fatkeqësisht në hi janë kthyer edhe veprat e artit që ndodhen brenda ndërtesës emblemë të Parisit dhe Krishtërimit, siç u shpreh dhe Vatikani.

Ndërkohë autoritetet kanë deklaruar se zjarri nuk mund të kontrollohet dhe monumenti mesjetar rrezikon shembjen totale.

/f.ç/Albanian Free Press Online/