Fermerët e Devollit s'kanë treg për mollët, mundi i një viti shkon në lum

Fermerët e Devollit s'kanë treg për mollët, mundi i një viti shkon në lum
Mungesa e tregut dhe shitja e nën kosto i detyrojnë fermerëve të Devollit që t’i hedhin prodhimet e tyre të mollëve, tashmë të kalbura, në lumë.

Fermerët  e kësaj zone nuk shohin më rrugëzgjidhje. Dikur prodhuesit merrnin disa fitime modeste, ndërsa sot ata nuk kanë treg dhe pjesa dërrmuese e mollëve është në magazinë dhe po prishet.

Vetëm një sasi e pakë e mollëve shkojnë në treg, ndaj fermerët apelojnë për marrjen e masave urgjente pasi e vetmja e ardhur për familjet e tyre është bujqësia.

Mungesa e tregut për mollët paraqitët shqetësuese në gjithë rrethin e Devollit. /l.k./

Foto Google