Urat problematike në vend, reagon ARRSH-ja, specialistët zbresin në terren

Urat problematike në vend, reagon ARRSH-ja, specialistët zbresin në terren
Autoriteti Rrugor Shqiptar njoftoi sot se ka nisur punën për inspektimin dhe kontrollin e urave të vjetra, të cilat janë bërë rast denoncimi nga qytetarët për shkak të amortizimit që kanë pësuar në vite.

Ky institucion deklaron se disa ura janë identifikuar si problematike, ndërsa janë marrë masa të menjëhershme  duke i mbyllur ato me qëllim shmangien e ndonjë incidenti të papritur.

“Ura e vjetër automobilistike në aksin e kryqëzimit Cerme-Rrogozhine mbi lumin Shkumbin paraqet probleme konstruktive në themelet e saj, të cilat janë ekspozuar si rezultat i gërryerjeve për shkak të ngushtimit të shtratit të lumit.

Si rezultat i këtyre problemeve ARRSH vendosi që ura do të mbyllet përkohësisht deri në marrjen e masave për rehabilitimin e themeleve, me qëllim parandalimin e situatave që mund të krijohen nga lëvizshmëria në këtë aks.

ARRSH njofton të gjithë qytetarët që është miratuar plani i lëvizjes së mjeteve në rrugë alternative. ARRSH në bashkëpunim me drejtorinë e hekurudhës do hartojnë projektin për ndërhyrjen në themelet e urës si dhe zgjerimin e shtratit duke pastruar mbetjet e ngurta urbane të hedhura ndër vite”, thuhet në njoftimin e ARRSH-së. /l.k./

Foto Google