RECETA/ Supë pule me arra dhe hudhra

RECETA/ Supë pule me arra dhe hudhra
Përbërësit:

1 pulë mesatare

3-4 lugë vaj ulliri

pak gjalpë i freskët

arra të thërrmuara

2 lugë miell gruri

2 thelpinj hudhër

pak lëng nga limoni

kripë edhe piper.

Përgatitja:

Pastrojmë me ujë të rrjedhshëm pulën dhe e ndajmë në copa.

Vendosim një tenxhere në zjarr, shtojmë copat e pulës dhe vajin e ullirit.

Pasi pula të ketë zierë, vendosni një tigan në zjarr, shtoni pak vaj ulliri dhe miellin, kaurdiseni derisa mielli të marrë një ngjyrë të artë.

E shtojmë këtë masë tek tenxherja ku kemi pulën me lëngun e saj.

Në fund shtojmë arrat e thërrmuara, hudhrat e shtypura, kripën, i lëmë të ziejnë për pak minuta dhe supa është gati.

Kur e shërbejmë i shtojmë piper, disa pika lëng limoni të freskët.