PERSPEKTIVË E ZYMTË/ Kombëtarja, historia kundër saj në sfidat e mbetura

PERSPEKTIVË E ZYMTË/ Kombëtarja, historia kundër saj në sfidat e mbetura
Futbolli vendas,  për Shqipërinë

Ishte historike për Kombëtaren e Shqipërisë pjesëmarrja në finalet e Euro 2016, event në të cilin mungonte nga ana tjetër një emër i madh i futbollit si Holanda.

Ndërkohë holandezët kishin nisur të hidhnin hapat e para të një revolucioni për të ardhmen e tyre, Shqipëria duket se “u deh nga suksesi” i Euro 2016, aq sa pretendoi kualifikimin në Botërorin Rusi 2018, para Italisë dhe Spanjës, dhe si pasojë zhgënjeu tërësisht në Ligën e Kombeve.

Madje e nisi me një humbje dëshpëruese fushatën në ndeshjet e para kualifikuese Euro 2020, kundër Turqisë.

Kombëtarja e Shqipërisë, pas fitores ndaj Andorrës, është në kërkim të një trajneri që do të udhëheqë në takimet e mbetura kualifikuese.

Për një tjetër sukses, Shqipëria do të bazohet tek të rinjtë e talentuar që zhvillohen në vende të tjera, ndërkohë nga mungesa e zhvillimit të futbollit në vend, perspektiva për të konkurruar me ekipet elitare, duke marrë si shembull rikthimin e shpejtë të Holandës, siç tregon edhe historia, rrezikon të mbetet edhe për shumë kohë e zymtë.

Ndeshjet e ardhshme kualifikuese   

7 qershor

Grupi A: Çeki-Bullgari, Mali i Zi-Kosovë

Grupi B: Ukrainë-Serbi, Lituani-Luksemburg

Grupi D: Gjeorgji-Gjibraltar, Danimarkë-Irlandë

Grupi F: Ishujt F-Spanjë, Suedi-Maltë, Norvegji-Rumani

Grupi G: Maqedoni-Poloni, Austri-Slloveni, Letoni-Izrael

8 qershor

Grupi C: Estoni-Irlandë V, Bjellorusi-Gjermani

Grupi E: Kroaci-Uells, Azerbajxhan- Hungari

Grupi H: Islandë-Shqipëri, Moldavi-Andorra, Turqi-Francë

Grupi I: Rusi-San Marino, Belgjikë-Kazakistan, Skoci-Qipro

Grupi J: Finlandë-Bosni H, Armeni-Liechtenstein, Greqi-Itali

10 qershor

Grupi A: Çeki-Mali i Zi, Bullgari-Kosovë

Grupi B: Ukrainë-Luksemburg, Serbi-Lituani

Grupi D: Danimarkë-Gjeorgji, Irlandë-Gjibraltar

Grupi F: Spanjë-Suedi, Maltë-Rumani, Ishujt F-Norvegji

Grupi G: Poloni-Izrael, Maqedoni-Austri, Letoni-Slloveni

11 qershor

Grupi C: Gjermani-Estoni, Bjellorusi-Irlandë V

Grupi E: Azerbajxhan-Sllovaki, Hungari-Uells

Grupi H: Andorrë-Francë, Islandë-Turqi, Shqipëri-Moldavi

Grupi I: Kazakistan-San Marino, Belgjikë-Skoci, Rusi-Qipro

Grupi J: Itali-Bosnie, Greqi-Armeni, Liechtenstein-Finlandë

 

Ndeshjet e tjera të grupit A dhe H

7 Shtator

Grupi A: Kosovë-Çeki, Angli-Bullgari

Grupi H: Islandë-Moldavi, Francë-Shqipëri, Turqi-Andorrë

10 Shtator

Grupi A: Angli-Kosovë, Mali i Zi-Çeki

Grupi H: Francë-Andorrë, Shqipëri-Islandë, Moldavi-Turqi

11 Tetor

Grupi A: Çeki-Angli, Mali i Zi-Bullgari

Grupi H: Islandë-Francë, Turqi-Shqipëri, Andorrë-Moldavi

14 tetor

Grupi A: Bullgari-Angli, Kosovë-Mali i Zi

Grupi H: Francë-Turqi, Islandë-Andorrë, Moldavi-Shqipëri

14 Nëntor

Grupi A: Angli-Mali i Zi, Çeki-Kosovë

Grupi H: Turqi-Islandë, Francë-Moldavi, Shqipëri-Andorrë

17 Nëntor

Grupi A: Kosovë-Angli, Bullgari-Çeki

Grupi H: Shqipëri-Francë, Moldavi-Islandë, Andorrë-Turqi