Gazetares britanike që shkroi artikuj kritikë për situatën politike, i mohohet leja e qëndrimit në Shqipëri

Gazetares britanike që shkroi artikuj kritikë për situatën politike, i mohohet leja e qëndrimit në Shqipëri
Alice Taylor, gazetarja britanike që jeton në Shqipëri ka denoncuar se qeveria shqiptare i ka mohuar lejen për të qëndruar në Shqipëri pas artikujve kritikë që ajo shkroi ndaj situatës politike në Shqipëri.

Dencimi nga Taylor është bërë gazetarja në rrjetin social Twitter, ku shprehet se fillimisht i ishte thënë se qëndrimi i ishte pranuar, por më pas i është komunikuar një tjetër vendim.

Gazetarja britanike është autore e një blogu ku promovohet imazhi i Shqipërisë ndërkohë që 6 muajshe shtatzënë dhe në pritje të një fëmije shqiptar.

Taylor e ka cilësuar të padrejtë këtë vendim dhe cenim të lirisë së fjalës.

/f.ç/Gazeta Albanian Free Press/