Lexoni sot, 8 Shkurt 2019 në gazetën “Albanian Free Press”

Lexoni sot, 8 Shkurt 2019 në gazetën “Albanian Free Press”
FUGA: NË SHQIPËRI HIQU SI BUDALLA, BËHESH DEPUTET OSE AMBASADOR!

Në këtë intervistë ekskluzive për “Albanian Free Press”, akademiku dhe publicisti i njohur Artan Fuga analizon zhvillimet politike dhe sociale në vend: Midis 100 budallenjve dhe një intelektuali sigurisht që një politikan, për t’u zgjedhur ka nevojë për 100 budallenj. Dhe konstatimi: Debatet në Kuvendin e Shqipërisë janë në nivelin e pijetores së lagjes sime

 

SHKËMBIM TERRITORESH ME SERBINË? 45 PËR QIND PRO, 41 KUNDËR DHE 14% TË PAVENDOSUR

Nga EDUARD ZALOSHNJA

Nga një sondazh elektronik që zhvillova për një revistë anglisht në Tiranë, rezultoi se 45% popullsisë shqiptare të Kosovës është pro shkëmbimit të territoreve me Serbinë, me kusht që kjo e fundit të njohë zyrtarisht shtetin e Kosovës.  Nga ana tjetër, 41% janë kundër shkëmbimit të territoreve me Serbinë, çfarëdo qoftë çmimi. Ndërsa 14% janë të pavendosur (Shihni grafikun shoqërues).

 

SHTETI NË PROVË

Nga FRROK ÇUPI

Të gjitha mund të vihen në provë: Makina, këpucët, fabrika, tjegullat, farërat e agrikulturës, butet e verës..., të gjitha. Kur vjen puna për të vënë në provë shtetin..., këtë e bëjnë vetëm dy kategori: O ata që kanë marrë vesh se po shuhet jeta, ose të çmendurit!

Shteti është si Zoti, apo është ‘zoti i vdekshëm’ për të gjithë.

 

INTERVISTË

Ristani: Nga protesta e 16 shkurtit presim shumë zhvillime

 

ALARMI

Gripi godet sërish Elbasanin, vdes pacienti i katërt i shtruar në Sanatorium

 

SUPLEMENT EXTRA

Dhimitër Gjoka: Koha i jep personazheve hierarkinë e vlerave

Silvana Rusi: Po realizoj qëllimet me forcat e mia, kjo më pëlqen

 

PËRSIATJE

MOS FALNI!

Nga JUELA MEÇANI

LEXONI GAZETËN E PLOTË DIGJITALE FALAS!