Dieta "e pastër", të jesh në formë me punë shtëpiake

Dieta "e pastër", të jesh në formë me punë shtëpiake
Mendojmë për humbjen e peshës dhe gjëja e parë që vjen në mend është ndjenja e urisë dhe stërvitjes. E ashtuquajtura dietë “e pastër” është diçka krejtësisht e ndryshme dhe përveç humbjes së peshës, ajo garanton shumë përfitime të tjera që ju bëjnë të ndiheni më mirë. Por në këtë rast është fjala vetëm për femrat, që të tek e fundit janë dhe më të ndjeshmet ndaj kileve të tepërta. Vërtet, për humbjen e kileve të tepërta është e nevojshme, para së gjithash, ngrënia e shëndetshme dhe një aktivitet fizik konstant, por ja që ekziston dhe një mënyrë tjetër, e kjo është duke qëndruar shtëpi. Ama jo qëndruar, por duke u marrë me punë shtëpie.

Dhe kjo e zhvlerëson tërësisht shfajësimin e tipit “nuk kam kohë” ose “është shumë e shtrenjtë”.

Tabela e punëve të shtëpisë dhe sasia e kalorive të djegura:

30 minuta: larja e dritareve dhe pluhurit – 185 kalori.

30 min: ecja – 200 kalori.

30 minuta: larja e dyshemesë – 200 kalori.

30 min: pastrimi i shkallëve ose oborrit – 600 kalori.

80 min: gatimi dhe pastrimi i kuzhinës pas përgatitjes së një vakti – 200 kalori.