"Defektet" e grave që pëlqejnë meshkujt

"Defektet" e grave që pëlqejnë meshkujt
Vithet e gjera dhe fundshpina me pak mbipeshë. Ajo dhe buzëqeshja e papërsosur. Flokët të çrregullta dhe gjatësia. Aty ku gratë shohin vetëm mangësi, vështrimi i meshkujve sheh diçka intriguese dhe sensuale. Ja pse

po t'i dëgjosh ato një nga një, numri i “defekteve” që çdo grua  sheh tek vetja ndoshta mund të rritet më tepër. Megjithatë, shpesh është një çështje e papërsosmërive - reale ose të supozuara - që në sytë e një njeriu jo vetëm që nuk posedojnë ndonjë vlerë negative, por mund të krijojnë edhe një tërheqje të veçantë. Disa shembuj? Këtu janë dhjetë nga më të përhapurit në universin e femrave "të fiskuara" pas përsosmërisë!

Në të gjitha këto raste, për shumë gra, këto janë në të vërtetë "fiksime" të cilat, po të irritohen, gjithashtu mund të ndikojnë në jetën e marrëdhënieve me meshkujt. Por pse ne "lartësojmë" idenë e defekteve? Arsyeja “qëndron në kërkimin e trupit të përsosur me çdo kusht”, shpjegon psikologja Maria Castiglioni nga Milano. “Një model i feminitetit që shumë gra ndërhyjnë dhe përpiqen të merren me to. Ne rregullojmë atë që nuk na pëlqen nëse jemi të pasigurta për identitetin tonë. Kërkimi për përsosjen e jashtme mund të jetë përpjekja për të bllokuar pasigurinë e brendshme”.

Herë të tjera, megjithatë marrëdhëniet me seksin tjetër hyjnë në lojë: “Ato që ndjehen të papërsosura mund të përjetojnë ndjenja të konkurrencës me gratë e tjera. Të gjithë duam të bëhemi objekt i privilegjuar i dëshirës mashkullore dhe defekti mund të bëhet një pengesë simbolike”.

Por cila është origjina e këtyre fiksimeve? “Në disa raste të vogla fikse datojnë në një konflikt në të kaluarën me nënën”, thotë Castiglioni. “Pas rregullimit të stereotipeve të caktuara të femrave të përsosmërisë mund të ketë problematika nga fëmijëria ose mospranimi nga shoqëria në vogëli.

Disa “defekte” që meshkujt i adhurojnë

Vithet e gjera

Ky është shqetësimi i shumë grave me një trup mesdhetar që ndoshta nuk e kanë kuptuar akoma se çfarë dhurate të çmuar të nënës natyrë kanë! A do të ekzistojë ndonjëherë në fytyrën e tokës një mashkull "i fortë" që do t’i rezistonte dy vitheve të bollshme, të buta, mishtore dhe aq tmerrësisht sexy?

Flokë të shpupurisur

Në rregull: ju keni një flok të pakontrollueshëm dhe kurrë nuk mund të keni “kokën e duhur”. Mos u brengosni: Efekti i flokut të çrregullt (i cili është shumë në modë) nuk e pakëson fare bukurinë tuaj! Është spontan, natyror dhe tek meshkuj transmeton idenë se mund të kenë gjithashtu një dashuri “të sigurtë” tek një femër e tillë.

Një “anë B” e madhe

Në art, në kinema, në letërsi. Gjithmonë “ana femërore B” pra fundshpina festohet në bollëkun dhe rafinancën e saj si shprehje maksimale e sensualitetit. Pse atëherë e perceptojmë atë si një “e tepërt” që duhet reduktuar ose modifikuar? Meshkujve nuk u intereson që pjesa B është e përsosur ose jo. Ajo që ka rëndësi për sytë e tyre është lëkundja e vitheve të bollshme ndërsa një grua ecën dhe sensualiteti me të cilën ajo e di se si të paraqesë veten.

Sytë e rëna

Kilogramë me grim për të "rregulluar" një defekt të fizionomisë që disa meshkuj, madje, mund ta perceptojnë si një plus! Po, sepse sytë e pjerrët, pak të përklulur poshtë, japin një ide të femrës së  pafajshme. Një cilësi me të cilën ju mund të luani në mënyrë efektive në procesin e pushtimit ...

Buzëqeshje jo perfekte

Dhëmbët nuk përputhen në mënyrë të përkryer? Një smalt që nuk është pikërisht ajo që quhet "e bardhë e verbuar"? Ky nuk është një defekt, por një pikë në favorin tuaj para të gjithë atyre meshkujve që shpëtojnë nga ajo buzëqeshje e patëmetë që njeh pak "shumë nga" pamje si objekt e jo njerëzore.

Qukat

Ata japin një joshje të pafajësisë dhe të rinisë edhe në një fytyrë që ka kaluar njëzet vitet. Do të duket e pamundur, por para disa syve meshkullorë, kjo është një përzierje e papërmbajtshme sensuale!

Coulotte De Cheval

Një prej atyre papërsosmërive të dyshuara më të urryerat nga gratë! Coulotte de cheval, ose ato tulet poshtë vitheve, që janë krijuar në mes të mollaqe dhe kofshëve, që të gjithë do të dëshironin të zhduken me goditje të dietës dhe ushtrime fizike ad hoc. Relax:meshkujt i duan! Le të themi se, për ta, ato përfaqësojnë një pikë kyçe ku "të fusin duart" në momentet e duhura...

Shtati i ulët

Shumë e ulët për mendimin tuaj? Hulumtimet kanë treguar se burrat preferojnë gratë e vogla dhe të mesme deri tani. Në përgjithësi, rezultatet e larta në fakt me një potencial të ulët joshëse, pasi meshkujt preferojnë të jenë më të gjatë se partnerët e tyre.

Lëkurë që skuqet

Për një kompliment, një shaka apo diçka që ka prekur në njëfarë mënyre sferën emocionale. Tendenca për t’u skuqur mund të krijojë siklet në atë që vuan, por tek meshkujt ajo ka një tërheqje të konsiderueshme: krijon një efekt të papërmbajtshëm "sinqeriteti".