Dieta me proteina

Dieta me proteina
DITA E PARË

Mëngjesi: Kafe e zezë pa sheqer, 1 gotë qumësht.

Dreka: 1 gotë qumësht; 1 vezë, sallatë nga lakra e zier me pak vaj ulliri.

Darka: Peshkut i zier apo i pjekur (250 g), sallatë me perime të stinës.

DITA E DYTË

Mëngjesi: Kafe e zezë pa sheqer, 1 gotë qumësht.

Dreka: Sallatë nga lakra dhe perime të freskëta me perime dhe vaj ulliri, peshk i zier ose i pjekur.

Darka: 1 gotë kos, 200 gr mish të zier gjedhi.

DITA E TRETË

Mëngjesi: Kafe e zezë pa sheqer, 1 gotë qumësht.

Dreka: kungull (rreth 1/2 kg) i pjekur në furrë.

Darka: Sallatë me lakër të freskët me vaj ulliri, 2 vezë, 200 gr mish të zier gjedhi.

DITA E KATËRT

Mëngjesi: Kafe e zezë pa sheqer, 1 gotë qumësht.

Dreka: 150 gr djathë të fortë, 3 karota të mëdha të ziera me vaj ulliri,1 vezë të fërguar.

Darka: Fruta sipas dëshirës (deri 250 g).

DITA E PESTË

Mëngjesi: Karotë e gërryer me lëng limoni, çaj.

Dreka: Një gotë lëng domatesh, peshk (të pjekur ose të zier).

Darka: Fruta sipas dëshirës (deri 250 gr).

DITA E GJASHTË

Mëngjesi: Kafe e zezë pa sheqer, 1 gotë qumësht.

Dreka: Sallatë nga lakra dhe karota, 250 gr mish të zier pule.

Darka: Dy vezë, karota të ziera me vaj ulliri.

DITA E SHTATË

Mëngjesi: Çaj, 1 vezë të zier.

Dreka: 200 gr mish të zier gjedhi,fruta.

Darka: 1 gotë kos.

DITA E TETË

Mëngjesi: Çaj, 100 gr djathë pa yndyrë.

Dreka: 200 gr mish të zier gjedhi, fruta.

Darka: Vezë të zier, sallatë e stinës.

DITA E NËNTË

Mëngjesi: Kafe e zezë pa sheqer, 1 gotë qumësht.

Dreka: Sallatë nga lakra dhe karota, 250 gr mish të zier pule.

Darka: 2 vezë, karota të ziera me pak gjalpë.

DITA E DHJETË

Mëngjesi: Karota me lëng limoni, çaj.

Dreka: Peshk të pjekur apo të zier (250 gr),1 gotë lëng domatesh.

Darka: Fruta sipas dëshirës (deri 250 gr).

DITA E NJËMBËDHJETË

Mëngjesi: Kafe e zezë pa sheqer, 1 gotë qumësht.

Dreka: 150 gr djathë të staxhionuar; 3 karota të ziera me vaj ulliri, 1 vezë e zier.

Darka: 1gotë kos.

DITA E DYMBËDHJETË

Mëngjesi: Kafe e zezë pa sheqer, 1 gotë qumësht.

Dreka: Kungull me gjalpë; 2 mollë.

Darka: 1gotë kos.