15 vjet nga tragjedia e 9 janarit, shteti harron, e kujtojnë familjarët e viktimave

15 vjet nga tragjedia e 9 janarit, shteti harron, e kujtojnë familjarët e viktimave
15 vjet pas tragjedisë se 9 janarit, ku humbën jetën 28 persona, familjarët e viktimave bënë homazhe në qytetin bregdetar të Vlorës.

Në kërkim të drejtësisë, prej vitesh ata akuzuan strukturat shtetërore se trupat e fëmijëve të tyre janë lënë në mes të detit. Për këtë arsye ata kërkojnë dënimin e fajtorëve dhe kalimin e ngjarjes, tek gjykata e krimeve të rënda.

Sipas tyre të mbijetuarit dhe viktimat nuk mund të trajtohen si kriminelë për shkak se tentuan të emigronin në Itali për një jetë më të mirë. Ndërkohë që kriminelët janë pjesëtarët e strukturave qendrore dhe lokale të policisë së shtetit. /l.k./

Foto Google

Shpërndajeni me miqtë tuaj: