“Vallëzimi është për të gjithë”, një kërcim shumë i veçantë në Athinë

“Vallëzimi është për të gjithë”, një kërcim shumë i veçantë në Athinë
Një shfaqje bashkëkohore me valle e njerëzve me dhe pa aftësi të kufizuara u shfaq në sallën e Koncerteve të Athinës të hënën në mbrëmje, për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara.

“Tre valltare femra nga kompania e njohur e Mbretërisë së Bashkuar Candoco Dance, një grup i përzier i kërcimtarëve me aftësi të kufizuara dhe paaftësi, performuan për të rritur ndërgjegjësimin për mungesën e mundësive gjithëpërfshirëse për njerëzit me aftësi të kufizuara”, raporton agjencia kineze e lajmeve Xinhua.

Grupi Candoco Dance është vlerësuar për artin bashkëkohore, përtej aftësive të kufizuara të disa anëtarëve të grupit të kërcimit.

“Vallëzimi është për të gjithë” ishte motoja e aktivitetit të organizuar nga Ministria e Kulturës së Greqisë

Sipas të dhënave më të fundit të publikuara nga Eurostat, një në katër shtetas të BE ka pësuar paaftësi afatgjatë deri në fund të vitit 2017. Në Greqi, njerëzit me aftësi të kufizuara afatgjata përbënin 24 për qind. /a.a/ Albanian Free Press Online/

Foto: Xinhua

Shpërndajeni me miqtë tuaj: