Seksi në fundvit, mitet dhe realiteti!

Seksi në fundvit, mitet dhe realiteti!
Kush bën seks në prag të Vitit të Ri, e bën gjatë gjithë vitit? Seksi në Vitin e Ri, mes mitit dhe realitetit.

Nga Daniel Giunti

Legjenda thotë që nëse nuk keni marrëdhënie seksuale në ditën e fundit të vitit ju nuk e bëni gjatë gjithë vitit, por sa është kjo e vërtetë?

Nga të gjitha proverbat që popullojnë në fusha të ndryshme të botës tonë, është ai që, megjithëse me ndryshime të vogla, shkon nëpër krahina të ndryshme, nga Trentino në Alto Adige në Sicilinë e ngrohtë. Kush bën dashuri në pragun e Vitit të Ri, bën dashuri të gjithë vitin. Më shumë se një proverb, një supersticion i vërtetë, e cila përsëritet vazhdimisht në mendjet e të rinjve dhe njerëzve të moshave edhe më të pjekura, duke rritur në mënyrë dramatike pritshmëritë për Vitin e Ri.

Gjithashtu, rreziku, nëse asgjë nuk është e kombinuar, është të mbeteni të vetëm dhe të braktisur për 365 ditët e ardhshme. Por a është me të vërtetë e vërtetë?

Seksi në Ditën e Vitit të Ri = seks gjatë gjithë vitit?

Natyrisht jo. Nëse proverbat e tjera janë të rrënjosura në mençurinë popullore, kur bëhet fjalë për dashuri dhe seks nuk ka shumë për t'u kushtuar vëmendje klisheve. Dashuria është bërë për t’u bërë kur ka kushte të përshtatshme, qoftë ajo më 31 dhjetor apo ndonjë ditë tjetër. Pastaj, natyrisht, kushtet e duhura mund të krijohen: Veshja: Si zakonisht veshje intime seksi zjarr të kuqe të brendshme femrash, pija (dhe pije, dhe pije, ...) me verë të gazuar dhe puthje nën veshtull mund të kontribuojnë për një të suksesshëm dhe dëshmi e bestytnisë.

Seksi në Vitin e Ri? Po, përderisa është seks i mbrojtur!

Dhe bestytnia duket se është një shtytje e mirë për seksin midis 31 dhjetorit dhe 1 janarit, sepse disa studime (duke përfshirë një të botuar në gazetën të Shoqërisë Mbretërore të Mjekësisë) kanë lidhje me festa të Krishtlindjeve dhe rritje e marrëdhënieve seksuale. Kjo është e drejtë: majat në aktivitetin seksual gjenden në verë dhe mes Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri. Fatkeqësisht, megjithatë, rritja e aktivitetit seksual është e lidhur gjithashtu me një një rritje në sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Pra, nëse qëllimi juaj është të festoni ardhjen e vitit 2019 duke bërë dashuri, së pari ju ruani prezervativët.

Seksi në Vitin e Ri në çift ose të vetme

Nëse ju jeni në një çift, le të përfitoni nga ndryshimi i vitit për të bërë një ndryshim në rutinë tuaj në mes të fletëve: një lojë tantra erotike si komplete me lodra seksi dhe vajra për masazh erotik, këto mund të jetë një garanci e fishekzjarrëve edhe në shtrat! Nëse jeni i vetëm dhe i gatshëm të respektoni proverbat, provoni në mbrëmje ose festa të shumta me miqtë ose në disa lokale dhe tregoni të gjithë “pasurinë” ose vlerat tuaja duke gjetur elementin e duhur me të cilin mund të përuroni 2019 edhe me bukurinë e seksit.

Dhe nëse në mesnatë mund të gjesh veten në shoqërinë e koktelit dhe asgjë tjetër? Është koha të lëmë prapa besëtytnitë dhe të marrim trenin me ritmin e Maracaibo, të mendojmë për dashurinë sepse kemi një vit të tërë përpara!

Por kujdes!

Edhe pse dihet se gjatë verës është bërë më shumë seks se sa dimri, përjashtimi nga ky "ngadalësimi i të ftohtit" duket se e bën vetëm në dhjetor, dhe veçanërisht në javën mes Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri.

Këto të dhëna duket se janë vërtetuar, direkt dhe indirekt nga studime të ndryshme shkencore.

Lindjet

Disa studime tregojnë se në dhjetor janë ngjizur më shumë fëmijë sesa në muajt e tjerë, në të njëjtën kohë dhe në përputhje me këtë, hulumtime të tjera tregojnë se numri i lindjeve rritet në tremujorin e tretë të vitit.

Trauma seksuale

Disa mjekë kanë raportuar se në dhjetor ka një kulm në kërkesën e trajtimit për "traumën seksuale" në mënyrë specifike, thyerja e penisit.

Ngritja e prezervativëve dhe shitja e infeksioneve seksual

Studime të tjera kanë treguar se në javën pas Krishtlindjeve ka një kulm në shitjen e prezervativëve, por në të njëjtën kohë të njëjtat studime sugjerojnë se në këtë kohë të vitit është edhe numri më i madh i infeksioneve seksualisht të transmetueshme. Kjo dëshmohet nga rritja e testeve dhe probabiliteti më i madh i diagnozës pozitive për ta në tremujorin e parë të vitit.

Nëse dikush pyet se pse ka një rritje në infeksioneve në qoftë se ka edhe kjo rritje e ndjeshme në blerjen e prezervativëve, duhet theksuar jo vetëm se akti i thjeshtë i blerjes së tyre nuk do të thotë se ata do të përdoren dhe do të përdoren si duhet, por sidomos që nuk thuhet se njerëzit që do të përfitonin më shumë do t'i blinin.

Nga të gjitha këto të dhëna mund të shohim se jo vetëm njerëzit javën e ardhshme do të rrisin ndjeshëm aktivitetin e tyre seksual, por edhe do të rrezikohen nga seksi i pasigurt dhe... aventuresk. Thënë këto, dëshira është që të gëzojmë plotësisht këto pushime, por në të njëjtën kohë të kujdesemi për veten dhe partnerin tonë, nëse e kemi një të tillë.

*përkthyer nga www.centroilponte.com

Shpërndajeni me miqtë tuaj: