Lista e 100 grave më të fuqishme në botë, Merkel sërish në krye

Lista e 100 grave më të fuqishme në botë, Merkel sërish në krye
Revista prestigjioze Forbes ka shpallur listën e 100 grave më të fuqishme në botë për vitin 2018.

Edhe për këtë vit kryesuese është kancelarja gjermane Angela Merkel.

Lista e revistës që jepet për të 15-in vit radhazi, përfshin gratë që konsiderohen si udhëheqësit më me ndikim në të gjithë globin.

Në vendin e dytë renditet kryeministrja britanike Theresa May, e cila ka kaluar dy vitet e fundit në krye të qeverisë britanike duke u përpjekur për të shpëtuar negociatat me BE-në në lidhje me Brexit.

Pas majit vjen Christine Lagarde, drejtoreshë e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN).

Lagarde është rritur në listë që nga viti i kaluar, kur ajo u vendos si gruaja e tetë më e fuqishme në botë.

Gjithashtu në listën e 10 grave më të fuqishme përfshihen Melinda Gates, bashkëkryetare e Fondacionit Bill dhe Melinda Gates, Susan Ëojcicki, CEO i YouTube dhe Ginni Rometty, CEO e IBM.

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj: