Flenckenstein: Po s'funksionuan 2 gjykatat më të rëndësishme në Shqipëri, lufta ndaj korrupsionit e krimit të organizuar s'mund të ketë sukses

Flenckenstein: Po s'funksionuan 2 gjykatat më të rëndësishme në Shqipëri, lufta ndaj korrupsionit e krimit të organizuar s'mund të ketë sukses
Komisionerin Knut Fleckenstein deklaroi për mediat se po nuk funksionuan 2 gjykatat më të rëndësishme në Shqipëri, ajo Kushtetuese dhe Gjykata e Lartë, lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar nuk mund të ketë sukses.

“Sepse nëse këto organe nuk funksionojnë, të gjitha objektivat e tjera do të jenë shumë më të vështira për t’u arritur. Unë do thoja sërish që diferencën do ta bëjë së pari zbatimi i reformës në drejtësi. pasi nëse ky sistem nuk funksionon normalisht, atëherë është e pamundur të arrihet sukses në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Pra, ky është një kriter shumë i rëndësishëm, por nuk bëhet fjalë për përzgjedhje midis kritereve, pasi nuk do gjykojnë vetëm ministrat e drejtësisë për përparimin e Shqipërisë, por edhe ata të punëve të brendshme”, tha mes të tjerave Flenckenstein.

/l.k./

Foto Google

Shpërndajeni me miqtë tuaj: