Çfarë duhet të bëjmë kur kthehemi nga pushimet?

Çfarë duhet të bëjmë kur kthehemi nga pushimet?
Pas pushimeve na mungon kryesisht koha e lirë, energjia dhe gjetja e një hapësire për kënaqësi të vogla. Shumë prej nesh i rikthehen punës dhe detyrimeve familjare. Përqendrimi në punë dhe rutinën e përditshme ndonjëherë na lodh dhe kështu kemi nevojë të përjetojmë ndjesi pushimesh.

Sidoqoftë, pushimet janë koha e përkryer për të rimenduar më thellë disa gjëra dhe për të pasur ndryshimet e nevojshme. Ne mund të punojmë me sjelljen tonë, gjendjen shpirtërore si dhe të krijojmë modifikime të caktuara që do të përmirësojnë cilësinë e përgjithshme të jetës sonë dhe mënyrën se si e perceptojmë atë.

  1. Vlerëso atë që ke dhe vendin ku jeton.

Në çdo ditë kemi disa grimca lumturie, dhe ia vlen që të vëmë theksin tek to. Kafeja e shijshme, një parfum me aromë verore, apo i kuqi i preferuar i cili na përmirëson gjendjen: të gjitha këto detaje përmirësojnë jetën tonë.

  1. Kujdesu për gjendjen fizike.

Fitnes fizik dhe pikologjik. Trup i shëndetshëm në mendje të shëndoshë, pra duhet të tregoheni të zgjuar për t’u kujdesur mbi trupin tuaj pas pushimeve. Gjatë pushimeve keni ecur, djersitur apo keni bërë joga. Gjeni të paktë 15 min në ditën tuaj të ecni pak! Ju merr një kohë shumë të shkurtër por ndryshimi është i madh. Duhet të ushtroheni gjatë gjithë vitit!

  1. Përfito nga të mirat e stinës: konsumo fruta dhe perime.

Dietë e pasur me vitamina dhe antioksidante do të thotë lëkurë e mirë, humor i mirë, dhe shumë energji për të përballuar stinën e dimrit.

  1. Planifiko pushimet e ardhshme!

Shpërndajeni me miqtë tuaj: