Receta/ Qofte me kunguj dhe gjizë

Receta/ Qofte me kunguj dhe gjizë
Përbërësit:

5 kunguj

1 qepë e mesme

1 vezë

30 gr bukë e thekur e grirë

30 gr miell

30 gr djathë grana

Majdanoz

Piper

Kripë

Vaj ulliri 250 ml

Përgatitja:

Lani kungujt, qepën, menten, majdanozin dhe bëni gati përbërësit. Grini hollë kungujt dhe qepët.

Mblidhini perimet të gjitha bashkë në një pecetë të pastër në mënyrë që tu dalë i gjithë uji. Duhet të jenë të thata.

Bashkoni bashkë në një tas të thellë bukën e thekur të grirë, djathin grana, gjizën, vezën, miellin dhe erëzat. Përziejini mirë të gjitha.

Modelojini qoftet me duar, me duar pak të lagura e skuqini në vaj të ngrohtë e jo të nxehtë, deri sa të marrin ngjyrë floriri në mënyrë uniforme. Largojini nga tigani dhe vendosini mbi letër kuzhine.

(burimi “Oggi.it”)

 

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj: