Nafta, kostoja dhe pesticidet apo farat  e shtrenjta, po e varfërojnë bujqësinë

Nafta, kostoja dhe pesticidet apo farat  e shtrenjta, po e varfërojnë bujqësinë
Të dhënat e fundit zyrtare të Institutit të Statistikave referuan një rënie të nivelit të prodhimit të kulturave bujqësore në Shqipëri.

Kjo ndodhur, e para, për shkak të kushteve të këqija të motit. Por edhe rritje të kostos të prodhimit të kulturave bujqësore. Tani duhen më shumë pará për t’i kultivuar ato, krahasuar me më parë.

Një dukuri e tillë lidhet me tre elementë kryesorë.

I pari është ai i çmimeve të naftës, i cili është shumë i lartë dhe që nuk ua kompensoi askush fermerëve.

I dyti ka të bëjë me çmimin e energjisë elektrike shumë të lartë.

Dhe i treti, çmimi i importeve të inputeve, plehrave kimike, farave dhe fidanëve është shumë i lartë e janë të gjitha çmime monopol”.

Shpërndajeni me miqtë tuaj: