Kur ai nuk shkëlqen në shtrat

Kur ai nuk shkëlqen në shtrat
Nga Sofia Natella

Vështirësia e ereksionit, ejakulacioni i  parakohshme ... nëse ai ka vështirësi në seks, ka diçka që mund të bëni për ta ndihmuar atë, duke ndjekur këshillën e andrologut. Për femrat seksualiteti është kompleks, sigurisht, por edhe seksualiteti mashkullor ka vështirësitë e veta: një problem i ereksionit ose ejakulacioni i  parakohshëm është shpesh një plagë e thellë në burrërinë e një njeriu, në të brendshmen e tij, dhe gjithashtu në çift. Dhe për shkak se çifti është i përfshirë, gratë gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm. Për këtë arsye, Dr. Andrea Salonia, një androlog, shpjegoi se si gratë mund të ndihmojnë partnerët e tyre të përballen me vështirësi seksuale.

"Një defajancë seksuale, është luhatja e ereksionit, ejakulacioni i  parakohshëm apo edhe një humbje drastike e dëshirës seksuale. Kjo është një goditje e rëndë për egon, për sedrën duke qenë se duhet të jesh mashkull edhe përpara njerëzve, dhe ky është një fakt i vështirë për t’u përvetësuar, sidomos për njeriun mesdhetar, ai është veçanërisht krenar - shpjegon Salonia. Vështirësitë seksuale të meshkujve përjetohen si tabu, si diçka për t'u turpëruar, për të mos folur. Ky qëndrim do të thotë që shpesh nuk shkon te doktori ose andrologu, ose shkon shumë kohë pas fillimit të problemit, kur është bërë kronike. Kjo është arsyeja pse roli i grave, kur përballen me një moment kaq të vështirë, është me rëndësi themelore ".

Por cilat janë qëndrimet e duhura në një situatë kaq delikate? Këtu janë këshillat e Dr. Salonia për gratë.

Jini gjithëpërfshirëse dhe mikpritëse

Përdorni të gjithë ëmbëlsinë tuaj. “Gruaja duhet të jetë në gjendje të ketë një qëndrim miqësor, pa fajësuar partnerin, sepse ai ka një problem, i cili mund të trajtohet dhe të zgjidhet”, thotë eksperti.

Ndihmojeni atë të kërkojë ndihmë

“Një mbikëqyrje nuk është asgjë, kjo mund të ndodhë, prandaj është më mirë të shmangim theksimin e ngjarjes në mënyrë që të mos e poshtërojmë njeriun. Por në qoftë se problemet ndodhin shpesh, është mirë që të konsultoheni me një specialist - sugjeron Salonia - Gruaja në këtë rast duhet të telefonojë (me takt) partner e ta ftojë për të shkuar tek andrologu, ai duhet së pari të pranojë se ka një problem dhe që ky problem mund të zgjidhet vetëm nëse trajtohet: sa më shumë kohë të kalojë ndërmjet fillimit të problemit dhe kërkesës për ndihmë, aq më e vështirë do të jetë që të merret me të. Disa probleme (si impotenca) pastaj mund të trajtohen lehtësisht dhe shpejt në nivelin farmakologjik, me rezultate të kënaqshme që nga fillimi i trajtimit”.

Jini të sigurta për veten (dhe mos mendoni se jeni ju problemi)

“Çështjet e seksualitetit mashkullor nuk janë gjetur vetëm në çifte të cilët kanë qenë së bashku për një jetë, por edhe në çiftet e sapo formuara, në moshat mes 25 dhe 35 vjeç - thotë Salonia - Shpesh ndodh që gruaja fillon të mendojë se origjina e problemit është se partneri nuk ka dëshirë të mjaftueshme për të apo ka një të dashur. Por shumica e kohës nuk është aspak e tillë. Pra, është më mirë të largoheni nga këto mendime negative dhe të mbani një qëndrim pozitiv, për të mos dëmtuar më tej partnerin dhe për ta mbështetur atë në trajtimin e vështirësive të tij”.

Ndiqni një mënyrë jetese të shëndetshme

“Kujdesi për shëndetin tuaj seksual nënkupton kujdesjen për shëndetin tuaj në përgjithësi. Për këtë disa veprime të thjeshta mund të ndihmojnë të mënyrë të jashtëzakonshme në zgjidhjen e problemeve të tilla si mungesa e ereksionit ose ejakulacioni i parakohshëm - rekomandon eksperti - për shembull, në lidhje me impotencën, dihet se ka faktorët e rrezikut janë të tilla si pirja e duhanit, alkoolit, tendenca për obezitetin, një mënyrë jetese pasive. Atëherë gruaja duhet të inkurajojë partnerin e saj që të ketë qëndrime pozitive dhe sjellje korrekte që mund të përmirësojnë shëndetin e tij, duke ndryshuar mënyrën e jetesës: të humbasin peshë, të ndalojnë pirjen e duhanit dhe alkoolit të fortë, të merret me aktivitete sportive, janë këto mjete të thjeshta, por efektive, të cilat duke  u bashkuar me ndihmën e mjekut, mund të japin rezultate të shkëlqyera, si nga pikëpamja fizike ashtu edhe nga pikëpamja psikologjike”.

Eros ... dhe Psikikë

“Ndonjëherë problemet seksuale kanë një origjinë psikologjike. Për të kuptuar këtë, edhe një herë, hapi i parë është që të konsultoheni me një specialist i cili mund të bëjë një diagnozë dhe të kontrolloni me anë të ekzaminimeve klinike nëse vështirësia është me baza  organike apo mendore - eksperti konstaton. Në rast të një rënie drastike të dëshirës, ​​për shembull, arsyet mund të jenë psikologjike, si shumë të stres ose depresioni (edhe pse jo serioze) ose fiziologjike, të tilla si nivele të ulëta të mangësi në nivelin e testosteronit, i kurueshëm me barna.”

*përkthyer nga www.donnamoderna.com

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj: