Recetë gatimi: Ëmbëlsirë me kajsi

Recetë gatimi: Ëmbëlsirë me kajsi
Përbërësit:

1 kg kajsi të pastruara

3 lugë sheqer i kafenjtë

150 gr kokrra tërshëre

100 gr miell, ca gjalpë

1 lugë me mjaltë

Përgatitja:

Ngroheni furrën. Rendisni në fund të enës kajsitë e prera dhe u hidhni sheqerin e kafenjtë. Përzieni miellin, grimcat e tërshërës dhe sheqerin. Shtoni pjesëzat e gjalpit me gishta dhe fërkoni, që të bëhen thërrmija. Hidhni mjaltin dhe bëni thërrmija më të mëdha. Hidhni përbërjen barabar nëpër kajsi.

Në fund të të gjithave hidhni 2 lugë të vogla mjaltë, para se t’i fusni në furrë. Piqini. Kur shtresa e sipërme të marrë ngjyrë ari, ëmbëlsira do të jetë e gatshme. Shërbejeni të ngrohtë me akullore vaniljeje.

Shpërndajeni me miqtë tuaj: