Lexoni sot, 31 Korrik 2018, në gazetën e përditshme "Albanian Free Press"

Lexoni sot, 31 Korrik 2018, në gazetën e përditshme "Albanian Free Press"
MEDIA NË SHQIPËRI, SI PO SHFRYTËZOHET NGA POLITIKA

Nga Plator Nesturi

Mungesë profesionalizmi e medias apo papërgjegjshmëri për rolin që ka? Ky debat duhet shtruar sepse rastet e spekulimit e të përdorimit vulgar në marrëdhëniet shtyp-politikë-opinion publik, janë bërë flagrante dhe pjesë e të përditshmes. A është kjo, mungesë respekti ndaj rolit dhe profesionit, apo thjesht vijimësi e një shërbese të përdalë, në favor të politikës. Si politika ka marrë protagonizmin e ngjarjes dhe duke e trajtuar si një shfaqje, me skenarët dhe dekorin përkatës. Pse media i bën kaq fresk politikës dhe heq valle sipas ritmit që i përcaktojnë figurat qendrore të saj. Dhe çfarë duhet të bëjë media, që ta meritojë statusin “pushteti i katërt”

 

INTERVISTË

Kreu i Agrobiznesit, Agim Rrapaj: Befasitë e motit, fermerët gjithnjë të papërgatitur

 

EKSKLUZIVE

Dorëshkrimi i papublikuar i Rita Markos: Enver Hoxha e kishte pikë të dobët Kosovën, përherë e ngrinte zërin për të

“Albanian Free Press” vijon me botimin e dorëshkrimeve personale, të cilat përmbajnë kujtime të rralla të ish-anëtarit të Byrosë Politike, Rita Marko

 

SATIRË

“Antena Jashtë Familjes”, urim ekskluzivisht me ekskluzive!

“Antena Jashtë Familjes” vjen sot me një lajm të mirë. Nesër fillojnë pushimet. Themi lajm i mirë, pasi me thënë të drejtën shkrimi i satirës është i lodhshëm e duhet një periudhë lehtësimi. Jo më kot, shumë gazeta të lodhura nuk botojnë rubrikë të tillë. E meqë ra llafi te botimi. Sot po risjellim disa lajme, të botuara më parë, ekskluzivisht në rubrikën tonë.

 

SHËNDETI

Ulja e tepërt e sheqerit, si duhet të sillemi në këto raste

 

LIFESTYLE

Dhjetë mite të rreme mbi seksin

Çantat e plazhit, tendencat e kësaj vere

 

SPORT

Sezon i ri, favoritë të rinj për titullin kampion

LEXONI GAZETËN E PLOTË DIGJITALE FALAS!

Shpërndajeni me miqtë tuaj: