9 mijë nxënës zgjedhin të studiojnë jashtë Shqipërisë

9 mijë nxënës zgjedhin të studiojnë jashtë Shqipërisë
Maturantët, çdo vit e më shumë, zgjedhin të studiojnë jashtë Shqipërisë.

Sipas Qendrës së Shërbimeve Arsimore janë rreth 8 mijë e 800 maturantë që duan të ndjekin studimet jashtë vendit, rreth dy mijë më shumë në krahasim me vitin e kaluar. D

rejtoresha e Qendrës së Shërbimeve Arsimore (QSHA), Rezana Vrapi, siguron se maturantët që kanë aplikuar për tërheqjen e diplomës, do ta kenë atë në dorë brenda afatit.

Po ku preferojnë t`i ndjekin studimet e larta të rinjtë shqiptarë?

Ndonëse për vite me radhë, Gjermania ka kryesuar listën, së fundmi janë vende të tjera si Londra dhe Holanda që po “joshin” të rinjtë përmes bursave.

Shpërndajeni me miqtë tuaj: