Pesë rregulla për të mos gabuar me stilin në një martesë

Pesë rregulla për të mos gabuar me stilin në një martesë
Nga Elvira Santagata

  1. Të studiosh ftesë me kujdes

Gjëja e parë që duhet bërë kur të marrësh një ftesë për martesë është ta lexosh atë për t'u përqëndruar në veshje më të përshtatshme. Si e kupton nga një ftesë e thjeshtë? Për të filluar me ftesën, është e mundur të dimë nëse është paracaktuar një kod i veshjes, madje vetëm një ngjyrë, apo një temë që duhet respektuar, siç ndodh gjithnjë e më shpesh.

Një tjetër element që duhet marrë parasysh është lokacioni, i cili mund të zbulojë indikacione të çmuara për veshje: një vilë e cilësisë së mirë jep një veshje më të rafinuar, ndërsa një shtëpi në fermë lejon një pamje më informale, por gjithmonë elegante.

Së fundmi, ceremonia dhe lloji i ritualit (civil ose fetar) gjithashtu ndikojnë në zgjedhjen stilistike dhe duhet të merren parasysh.

  1. Kujdes me kodin e veshjes

Dress-kodi ndez alarmin: në mëngjes është e preferueshme një veshje deri në gju ose një kostum elegant, por kurrë nuk duhet të zgjedhim veshje të gjatë, jo edhe për ceremonitë më formale. Në mbrëmje, ju mund të zgjidhni në mes të veshjes klasike të gjatë, fustan mesatar në gjatësi apo veshje më elegante të dasmës në këmbë. Dhe për të dashuruarat e pantallonave, ​​ një stil i përhapur pak, kostumi i plotë xhaketë-pantallona mund të jetë një zgjedhje shumë të sofistikuar, edhe pse natyrisht duhet zgjuarsi në detaje.Sa i përket ngjyrave, e bardha, e zeza dhe ngjyra e kuqe janë absolutisht të ndaluara. Rrugë e lirë në tonet e mbytura (të tilla si ngjyra pluhur, jargavani, blu, bezhë dhe gri pluhur) në qoftë se ceremonia është në mëngjes ose në një gamë më intensive ngjyrash në qoftë se ajo do të mbahet në mbrëmje (nga ngjyra e gjelbër në blu, pa neglizhuar vishnjen ose lejlanë), gjithmonë duke preferuar dizenjot më të ngurta dhe fustanet me printime ose lule për mëngjes, pormos jenë të ngushta e të vështira për t’u mbajtur. Pëlhura? Do të preferohen mëndafshi, kadifeja, krep dhe të gjitha pëlhura të lehta. Edhe dantellat mund të zgjidhen për të zbukuruar një fustan, por me kusht që ai mos të jetë shumë seksi.

3. ...dhe kujdes me aksesorët

Në aksesorë, tradita është gjithashtu shumë e ngurtë: tek kapelja është mirë për të kujtuar se është lejuar për ta veshur vetëm nëse është nëna e nuses që e veshu atë, si dhe për ceremonitë në mëngjes ose në pritje të jashtme. Përveç kësaj, në vende të mbyllura të tilla si në kishë, gratë mund ta mbajnë atë dhe pastaj ta heqin kur ulen në tavolinë.Për zgjedhjen e këpucëve më elegante janë ato të mbyllura, si dhe modelet e kontrolluara, të veshura me çorape për ceremonitë më formale, ndërsa sandalet me gurë duhet të mbahen për mbrëmje.Po çantat? Gjatë ditës është e mundur të kombinosh një çantë të mesme të vogël për të mbajtur në krah ose puls, duke favorizuar stilin klasik, edhe në versionin ekologjik. Modele të ndaluara janë ato në stilin tufë ose qese, të duhura vetëm në pasditen e vonë, madje edhe ati të guximshme me shkëlqim ose dekorime të çmuara.

4. Po partneri yt?

Për burrat, lënda është më e thjeshtë: një kostum klasik gri ose blu i errët është zgjedhja fituese për t'u kombinuar me një këmishë të bardhë ose blu. Asnjëherë mos vishni smoking.Sa i përket aksesorëve, kollarja e duhur është në mëndafsh në hije gri, blu ose pastel; “dritë e kuqe” në vend të saj për kravatë hark. “Dritë e gjelbër” për binjakët në puls për dashamirët e stilit më të rafinuar. Këpucët dhe rripat duhet të jenë të koordinuar dhe preferohen të zi, edhe nëse jeni të veshur me blu, në lëkurë të butë, por jo në lëkurë të patentuar ose kamoshi.

5. Mendo edhe për fëmijët

Dhe fëmijët? Ka edhe për të vegjlit! Për vajzat është mirë të bastizoni veshjet lineare në hije të bardha, fildish ose pastel, që të përputhen me çarçafët e vegjël dhe me aksesorët me shkëlqim (duke filluar nga shiritat me çanta të vogla dhe me shiritat e shpatullave). Për djemtë është më mirë të vishen një këmishë të bardhë me një jelek dhe një xhaketë blu ose blu, që do të vishen me pantallona të gjata ose të gjata në varësi të sezonit. Nëse, nga ana tjetër, fëmija i shtëpisë është zgjedhur për të vepruar si një faqe ose një vajzë, është afër shoqërimit të nuses për të menduar për veshjen dhe shpenzimet relative.

Shpërndajeni me miqtë tuaj: