BSH/ Guvernatori: Statistikat, të jenë më të pasura dhe më efektive

BSH/ Guvernatori: Statistikat, të jenë më të pasura dhe më efektive
“Të gjithë jemi të vetëdijshëm se të dhënat e besueshme, të mjaftueshme dhe të ofruara në kohë, janë element i domosdoshëm për vendimmarrje sa më të mirë”. Një fakt të tillë, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko e deklaroi dje në një aktivitet të organizuar nga Banka Qendrore Evropiane.

“Shfaqja e të ashtuquajturit "hendek informacioni" është e pashmangshme në një botë që ndryshon me ritme të shpejta; megjithatë, detyra jonë si agjenci statistikore është të rrisim përpjekjet për ta mbyllur atë sa më shpejt”, deklaroi ai.

Në fund, kreu i bankës qendrore shqiptare theksoi e statistikat duhet të jenë më të pasura dhe më efektive, dhe t’i shërbejnë njëherazi edhe politikës monetare edhe politikës makro-prudenciale

 

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj: