Si të zgjedhim llambadarin e duhur 

Si të zgjedhim llambadarin e duhur 
Proporcione të drejta

Zgjedhja e pikave të ndriçimit të drejtë, është në gjendje të bëjë shtëpinë dhe mjediset e saj më mirëpritëse. Ndaj, të armatosur me stilolaps dhe letër, është e këshillueshme të bëni më parë një turne, për të gjetur qoshet e dhomës ku drita natyrore nuk arrin dhe pastaj të vendosni se si mund t’i shpërndani dritat artificiale, që të ndriçojnë një mjedis të këndshëm në çdo kohë të ditës. Ky aktivitet që bëhet me çmim zero, kërkon pak durim dhe përfundon me vlerësimin e kujdesshëm të përmasave që duhet të respektohen, për t'i dhënë theks të drejtë elementeve të zgjedhura.

Për këtë arsye, një llambadar tavani duhet të zgjidhet në mënyrë që të mos e tejkalojë protagonizmin e tij, në një dhomë që është tepër e vogël; ose të humbasë rëndësinë e detajeve të vogla, nëse vendoset në një dhomë që është mjaft e madhe.

Përzierje e stileve

Renditja e aspekteve që nuk duhen neglizhuar, së pari ka të bëjë me shijen personale, e cila nuk mund të përcaktohet sigurisht, si një rregull apriori.

Shqyrtimet e produkteve të ndryshme duhet të përqendrohen në aspekte të matshme, si qëndrueshmëria e materialeve të përdorura, si dhe aftësia për të filtruar ose ndriçuar drejtpërdrejt. Por frymëzimi se si rritet hapësira, është i udhëhequr nga shija e gjithsecilit.

Një trend që po shfaqet kohët e fundit, është përzierja e stileve të mobilieve, për të krijuar efekte të pazakonshme dhe harmoni të reja. Rreziku është të bëni gabime të vlerësimit, veçanërisht nëse nuk jeni praktik rreth kësaj pune ose nëse kërkoni të mobiloni një shtëpi të tërë për herë të parë.

Duke kërkuar për frymëzim në internet, duke shqyrtuar përmes zgjidhjeve të ndryshme të propozuara, për të parë tashmë realizimin e idesë suaj, mund të jetë një input i mirë. Por edhe duke u përpjekur për të harmonizuar mobiliet dhe pastaj zgjedhja e llambadarëve me të njëjtin stilin si të mobilieve, tashmë të pranishme në dhomat e ndryshme, edhe kjo është po njësoj zgjidhje e denjë, më pak origjinale, por sigurisht edhe më pak e rrezikshme.

Kujdes ndaj mirëmbajtjes

Nëse është e vështirë të vendosni në fillim se, cili është llambadari më i përshtatshëm për shtëpinë tuaj, është edhe më e vështirë të përcaktohet cila mund të jetë marka më e mirë; ka shumë zgjidhje të propozuara që sugjerojnë imagjinatën e projektuesit.Në treg ekziston shumëllojshmëri e zgjidhjeve dhe zgjedhjeve të projektimit, nga llambadarët më ekstravagantë deri tek ata më tradicionalët.Materialet e përdorura mund të jenë të shumtë, por më të shpeshtat janë plastika ose metali rezistues dhe i fortë. Druri dhe letra japin një atmosferë të ngrohtë dhe mikpritëse, por shpesh ato janë të brishta dhe vuajnë veprimin e kohës dhe pluhurit.

Llambadarët më të mirë për 2018

Krahasimi midis modeleve të ndryshme të llambadarëve do t'ju ndihmojë të vendosni se, cila përputhet më së miri me stilin e shtëpisë dhe cila zgjidhje duket se i jep rëndësi më të madhe, dhomës që dëshironi të ringjallni në një mënyrë origjinale. Le të shohim së bashku se, cilët janë llambadarët më të shitur dhe pse kjo renditje bëhet duke përzgjedhur propozimet më të mira në internet.

 

Loco Lamp Alfred

Ky është, në të vërtetë, një llambadar pak i çmendur - "loco"  në spanjisht - por padyshim model origjinal dhe i pazakontë, i aftë të japë një prekje klasi në dhomën e ndenjes, pa kaluar në banale.

Ne e kemi zgjedhur atë si llambadarin më të mirë për vitin 2018, sepse është tepër i veçantë dhe akoma po shkëlqen, po aq sa protagonizmi i tij.

Është një llambadar modern, që përshtatet mirë kudo në shtëpi, si në një studio të një profesionisti, ku një mobilie minimale është rilindur me synimet e duhura.

Me një formë futuriste dhe të guximshme, llambadari "i çmendur" Alfred do ta transformojë dhomën tuaj në një objekt të dizajnuar, i pasuruar nga një lehtësi e mrekullueshme.

 

VidaXL 14043

Ka 1600 kristale që përbëjnë llambadarin në stilet më klasike, prandaj kombinohet lehtë me çdo mobilie.

Mos humbisni sugjerimet e shquara të projektuesve të brendshëm të njohur, të cilët propozojnë kombinimin e një stili retro dhe urban, me elementë retro-frymëzues, për të krijuar një devijim interesant në një dhomë ngrënieje ose në një dhomë ndenjeje.

Por sigurisht që nuk ka asgjë të keqe duke e kombinuar atë me një pjesë klasike të mobilieve, ndoshta të mbushur me vepra antike.

Më e rëndësishmja, ky llambadar ka një lartësi totale prej 75 cm dhe një diametër prej 80 cm, pikat e shumta të lehta lejojnë që ajo të ndriçojë edhe dhoma veçanërisht të mëdha.

 

Reality Leuchten R1107-01

Nëse jeni të pavendosur cilët llambadarë të blini dhe nuk e dini nëse do të zgjidhni një stil klasik ose modern, përpiquni t’i jepni një shans këtij modeli, që unifikon të dy sugjerimet në një formë të pasur dhe joshëse.

Ajo kujton formën dhe dizajnin e llambadarit kristal klasik, me dekorata të çmuara dhe të përpikta që i stolisin krahët, ndërsa heq dorë nga efekti i ylbertë i dritës nëpër xhama të zmadhuar.

Është krejtësisht i bardhë, ku detajet e metaleve të kromuara që mbajnë llambat, dalin jashtë.

Ai është i rehatshëm në dhomën e ndenjes, duke e shndërruar me dashamirësi një mobilie me linja të drejta dhe minimale.

 

 

Leuchten Direkt 50015-17

Modeli veçanërisht i këndshëm me dekorimin e degëve dhe gjetheve në aranzhimet gjeometrike, sipas mendimit tonë, e bën këtë model një nga llambat më të mira për dhomën e gjumit.

Sigurisht që nuk mund të mungonte në mesin e këshillave tona për blerje, prandaj këtu tregohen shkurtimisht tiparet kryesore.

Është një element i përbërë nga pjesë të ndryshme, që mund të montohen lehtësisht kur llambadari ngrihet direkt në tavan.

Nuk është pezull, kështu që do të thotë që ato vendosen drejtpërdrejt në mur, varur disa centimetra nga tavani dhe këtu rrezatojnë një efekt hije shumë të këndshëm.

Vëmendje e veçantë u jepet gjetheve të cilat, për shkak të llojit të mjeshtërisë dhe dizajnit, janë veçanërisht delikate dhe kërkojnë vëmendje të veçantë, sidomos kur keni nevojë për të hequr pluhurin nga llambadari ose për të zëvendësuar një nga pesë llambat që mbajnë krahët.

 

 

Light box LB00000036

Një model pezull, veçanërisht origjinal dhe i këndshëm në thjeshtësinë e tij, për t'u instaluar në dhomën e ndenjes ose në një studio.

Ju duhet ta montoni manualisht, lule pas luleje, të kaloni një kohë të lumtur për ta përkushtuar veten në një aktivitet manual, që nuk kërkon aftësi të veçanta.

Ndër veçoritë e ofruara qëndron mundësia e të qenit në gjendje të vendosni lirisht lartësinë për ta montuar elementin pezull, që është i mirë në kuzhinë për shembull, duke ndriçuar drejtpërdrejt tryezën e ngrënies, meqë drita është qendrore dhe është projektuar poshtë në llambadar.

 

Çdo mjedis ka ndriçimin e tij

Zgjedhja e pikave të ndriçimit duhet të mendohet me kujdes, duke menduar llojin e mjedisit në të cilin do të futet. Përveç kësaj, do të duhet të llogarisni se për sa dritë keni nevojë në dhomë, pa harruar për çdo pikë se duhet të përdorni një llambë të paktën 100 watts ose 150 watts, - ideale do të ishte të zgjedhim ato me kursim të energjisë.

Është e preferueshme të përdorim një dritë të ngrohtë, në mënyrë që të kemi një mikpritje të këndshme, ndërsa në dhomën e ndenjes mund të zgjedhim pika me intensitete të ndryshme, veçanërisht nëse mjedisi është tepër i madh. Për shembull, në zonën e leximit do të na duhet një dritë më e qetë se ajo në të cilën preferojmë të kalojmë kohë me miqtë.

Në dhomat e gjumit, megjithatë, mund të zgjedhim një llambadar qendror dhe ndriçime të tjera të vogla. Për natën, dritat e mbytura gjithashtu, mund të jenë të dobishme.Banja duhet të ketë ndriçim të mirë në pasqyrë, por gjithashtu aty ku ka një vaskë ose dush (në mënyrë të qartë, varësisht nga madhësia e dhomës).

Në kuzhinë, duhet domosdoshmërisht të kemi shumë dritë, madje edhe për sigurinë tonë. Kështu që, ju duhet të keni një llambadar qendror dhe mund të keni nevojë për një mbi sobë dhe nën njësitë e murit.

Është tepër e rëndësishme që, tavolina e punës të jetë e ndriçuar mirë!  

*përkthyer nga www.buonoedeconomico.it

 

 

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj: