Pabesia, profili i një tradhtari

Pabesia, profili i një tradhtari
Të jesh në gjendje të dallosh pabesinë e partnerit, mund të jetë shumë e komplikuar. Po, sepse "ai" ose "pabesia" e tij, mund të marrin shumë shfaqje të ndryshme në një çift

Nga libri “Tradhtar i ndyrë. Si të dallosh gjurmët e tradhtisë!” nga Alberto Caputo, Alessandro Calderoni, Silvia Jun e Paolo Baron

3 llojet e tradhtarëve të përsosur

Ndër sugjerimet e shumta që autorët kanë parashikuar, vlen të theksohet ndarja në tri kategori e të pabesëve. Në praktikë, një identikit i tradhtarit të përsosur, sipas llojit. Le t'i shohim këto lloje.

Serialët 

Ata janë tradhtarë të pandërgjegjshëm, të pabesë të specializuar. Ata që nuk janë gjenetikisht të kënaqur me marrëdhënien e çiftit zyrtar, por me instinkt dhe pasion duhet të jenë gjithmonë në tresh: ai, ajo, tjetri ose tjetra. Ata dallohen në "mbledhësit" dhe "çfarëdollojëshit". Qëllimi i parë në cilësi, zgjedhin atë person që është i veçantë, ata duan një trofe të mirë për të treguar. Dhe sot ka gjithnjë e më shumë gra për ta. Serialët, megjithatë, vetëm duan të sjellin në shtëpi rezultatin. Nuk ka rëndësi se cili, personi nuk llogaritet, as akuza. Ata vendosen si në një shitje, ndjekin filozofinë e "më ka ndaluar frymëmarrja". Midis burrave dhe grave, burrat mbizotërojnë dhe të varurit e seksit, shumëfishohen.

Paralelët 

Mbajtjen e këmbës në dy (ose më shumë), këpucë e kanë bërë një profesion. Në të njëjtën kohë si marrëdhënia kryesore (martesa ose bashkëjetesa), ata menaxhojnë edhe të tjerët dhe e arrijnë mjaft mirë këtë. Bilanci i përsosur, ata kalojnë nga një shtrat në tjetrin, pa bërë gabimin më të vogël. Mos ngatërroni emrat, mos humbisni datat e ditëlindjeve dhe jubileve. Motivi i tyre është "afektiv-relacional", në kuptimin se me të vërtetë besojnë në të. Dallohen në monogamë (burra ose gra që kanë një dashnor historik, ose nganjëherë edhe një dashnor zyrtar të bashkëshortes apo bashkëshortit të pëlqyer), dhe poligamistë, kryesisht meshkuj. Nga ana tjetër, poligamët mund të ndjekin modelin e haremit (të gjitha së bashku me role të ndërrueshme), ose modulin e arkipelagut (çdo ishull një femër, prandaj çdo dashnor ka funksionin e tij).

Okazionalët 

Ata veprojnë për hakmarrje, për të ndëshkuar një grua-shtrigë ose një burrë-padron. Ata tradhtojnë për hakmarrje dhe janë të ndarë në dy nënkategori, mes personave të zakonshëm dhe "maceve të mëdha" (të cilat janë kryesisht gra të vërteta). Të parët janë ata që nuk presin asgjë, por tradhtojnë, ata e bëjnë këtë vetëm nëse ofrohet mundësia në pjatën e argjendtë. Në dashuri, ata nuk marrin iniciativa, nuk marrin asnjë përgjegjësi. Ata janë antiteza e "njeriut që nuk duhet të kërkojë kurrë", por atyre u pëlqen shumë pasioni. Sa për macet, dinake si macja e shtëpisë, pretendojnë të flenë në shtrat. Por ata i mbajnë sytë katër, gati për të rrëmbyer grabitjen e parë interesante që kalon.

*Përkthyer nga www.staibene.it

 

Aforizma mbi tradhtinë

Nuk jam i turbulluar pse më ke tradhtuar, por sepse nuk do të mundem të kem më besim tek ti! (Jim Morrison)

Dashuria nuk vdes kurrë për arsye natyrale. Dashuria vdes sepse nuk dimë të furnizojmë me ujë burimin e saj. Vdes nga verbëria, gabimet dhe tradhtitë. Vdes nga sëmundje dhe plagë, nga lodhja, nga gërryerja ose monotonia. (Anaïs Nin)

Nga një statistikë rezulton se, 50% e italianëve kanë një marrëdhënie jashtëmartesore. E dini çfarë do të thotë kjo? Që, nëse nuk je ti, është gruaja jote! (Daniele Luttazzi)

Ka burra që besojnë aq shumë te familja, sa që kanë dy! (Anonim)

Të dashur burra, po gratë tuaja, e dinë që jeni beqarë? (Manuela_Reich)

Tradhtia nuk është një aksident. Të biesh nga biçikleta është aksident. Nuk mund të pengohesh e të biesh mbi një vaginë. (Anonim)

Po e përsëri dhe përsëris, kush dashuron nuk tradhton! (Mina)

Mos tradhto atë që të buzëqesh, mund të ketë vdekjen në shpirt e po të dhuron jetën!

(Jim Morrison)

Një grua që duam, rrallë mjafton për të gjitha nevojat tona, e mashtrojmë me një grua që nuk duam. (Marcel Proust)

Të rinjtë do dëshironin të ishin besnikë, por nuk munden; të moshuarit do dëshironin të ishin tradhtarë, por nuk munden. (Oscar Wilde)

Mund të jesh i dashuruar me disa persona njëkohësisht, me të gjitha me të njëjtin shpirt, pa tradhtuar asnjë; zemra ka më shumë dhoma se sa një bordello. (Gabriel Garcia Marquez)

Shpërndajeni me miqtë tuaj: