MARRËVESHJA/ BE-ja jep 35.4 milionë euro për hekurudhën Tiranë-Durrës-Rinas

MARRËVESHJA/ BE-ja jep 35.4 milionë euro për  hekurudhën Tiranë-Durrës-Rinas
Linja hekurudhore Tiranë-Durrës dhe degëzimi i saj me Rinasin, duket se tashmë po shkon drejt realizimit të saj.

Dhe hapi i parë tashmë për këtë është hedhur.

Fjala është konkretisht për një financim të mbërritur nga Bashkimi Evropian, në kuadrin e saj.

Dhe ndërsa kostoja totale e projektit vlerësohet në shumën prej 90.45 milionë eurosh, granti i akorduar nga Fondi i Përbashkët Europian i Ballkanit Perëndimor, marrëveshje e cila edhe u firmos nga autoritetet është në shumën prej 35.43 milionë eurosh.

Kurse pjesa tjetër e financimit është përmes një kredie nga BERZH-i në shumën 36.8 milionë euro dhe 16 milionë euro financohen nga qeveria shqiptare.

Shpërndajeni me miqtë tuaj: