"Gratë e edukuara nuk bëjnë histori", mijëra femra dalin topless kundër abuzimit seksual

"Gratë e edukuara nuk bëjnë histori", mijëra femra dalin topless kundër abuzimit seksual
Demonstruesit e “SlutWalk” në Izrael për të kërkuar liri nga abuzimi e ngacmimi seksual dolën në rrugë.

Protesta besohet se u nxit edhe nga skandali i Harvey Weinstein.

“Fjala “e përdalë” nuk është vetëm degraduese për gratë, por përdoret gjithashtu nga shoqëria dhe sistemi për të justifikuar dhunimin. Nuk ka asnjë lidhje midis dhunës seksuale dhe seksit dhe nuk ka lidhje midis veshjes së viktimës apo të kaluarës seksuale të saj dhe sulmit që ajo ka pësuar”, tha Bracha Barad, organizator i paradës.

Turma prej 5 mijë personash, pjesa më e madhe e të cilëve ishin femra shumë prej tyre ishin topless mbanin pankarta: si “Heshtja nuk është pëlqim”, apo “Nuk jam lodra jote”, si dhe “gratë e edukuara nuk bëjnë histori."

Shpërndajeni me miqtë tuaj: