5 mite të rreme mbi seksin që s’duhet t’i besojmë! 

5 mite të rreme mbi seksin që s’duhet t’i besojmë! 
Filma, TV, lajme të rreme, thashethemet e vendit: por sa thonë ata për seksin, ku asgjë nuk është e vërtetë? Le të zbulojmë këto mite të rreme së bashku.

Seksi është një çështje e kimisë, është eksperimentim, është emocion, është provokim: seksi është personal, individual dhe çdo përvojë është vetjake. Por  ka mite të rrënjosura në ndërgjegjie, të cilat kalojnë nga goja në gojë, të cilat jepen nga shkolla e mesme në shkollë të lartë dhe që gjejmë në seri televizive, në një karikaturë e kështu me radhë... 5 mitet e rreme për t'u hedhur tej?   

1. Hera e parë është gjithmonë e veçantë dhe e bukur

Drita e butë, qirinjtë, petalet e trëndafilave, këngën tonë dhe ty dhe mua 3 metra mbi qiell... ose ne, dy adoleshentë, të vështirë, ndoshta në një makinë, të pavendosur dhe plot shqetësime, frikë, terror. Nuk është se çdo herë e parë është e tmerrshme dhe traumatike, por ky dimension i ëndrrave dhe kjo kënaqësi e paharrueshme është me të vërtetë e rrallë. Gradualisht, me përvojë dhe mbi të gjitha duke mësuar të njohin trupin tonë dhe atë të partnerit, gjërat do të përmirësohen.

2. Orgazma arrihet lehtësisht së bashku

Mos e gjykoni në qoftë se ju dhe ai nuk mund të arrini orgazmën në të njëjtën kohë. Shumë gra, ta themi këtë si fillim, ende nuk mund të arrijnë orgazmën. Orgazma e mashkullit dhe orgazma e gruas janë të ndryshme, kështu që koha për të arritur kënaqësinë së bashku nuk është e lehtë, sa herë që e dëgjojmë dhe e shohim përreth, duhet të dyshojmë. Është e rëndësishme të dimë, para së gjithash, kënaqësinë personale dhe pastaj të partnerit, në mënyrë që të arrihet bashkimi së bashku. Por mos u dorëzoni, ne ju sugjerojmë të filloni me një pozicion të mirë “69”.

3. Jeni të lumtur vetëm nëse vazhdimisht keni marrëdhënie seksuale

Shpesh duket se lumturia është e nënshkruar me seksin. Edhe pse seksualiteti është një sferë themelore e jetës së një qenieje njerëzore, i përket natyrës së saj instinktive dhe dashuria ka një sërë përfitimesh, thuhet se një marrëdhënie ose jeta personale duhet të sillet rreth kësaj sferë unike. Marrëdhëniet janë bërë për  shumë më tepër dhe jeta e përditshme në mënyrë të barabartë. Periudhat e seksit zero ndodhin për të gjithë, por ka gjëra më intime rreth seksit për të ndarë dhe ndoshta, duke u larguar pak nga gjërat e bukura, mund t’i vlerësosh edhe më shumë ato! Për më tepër, kurrë nuk shumë ka rëndësi për ndonjë gjë, sasia se sa e bën atë, por pa dyshim cilësia se si e bëni atë.

4. Nëse masturboheni, atëherë gjërat me partnerin nuk funksionojnë 

Mjaft me këto gjepura! Ata që masturbohen dhe praktikojnë autoerotizmin, thjesht kanë një marrëdhënie të mirë me seksualitetin e tyre! Me përjashtim të niveleve me të vërtetë problematike, masturbimi është një praktikë e shëndetshme, që lejon partnerin mashkull të zgjasë edhe disa minuta në shtrat dhe partnerja femërore të thotë saktësisht atë që ajo pëlqen kur bën dashuri. Pra, mënyra e lirë për autoerotizëm, duke përfshirë lodrat seksuale bën që sa më shumë që e lironi imagjinatën tuaj, aq më shumë ju mund ta rimodeloni atë në çift!

5. Një person i vetëm bën seks më shumë se dikush në një marrëdhënie të qëndrueshme Edhe personi që përdor aplikacionin për takim, nuk është absolutisht e thënë që të ruajë ritmin e atyre që kanë një marrëdhënie të shëndetshme dhe të qëndrueshme me partnerin e tyre. Konsiderojmë se një çift i lumtur duhet të ketë marrëdhënie seksuale të paktën një herë në javë, sinqerisht nuk është vërtet aq e lehtë për një person të vetëm që të mbajë mesatarisht të njëjtin ritëm. Pastaj çdo rast është në vetvete i ndryshëm, por kjo vlen për të dy ata që kanë një marrëdhënie të qëndrueshme dhe ata që nuk kanë një. Me pak fjalë: shpesh, paraqitjet, mashtrojnë!

*përkthyer nga www.alfemminile.com

Shpërndajeni me miqtë tuaj: