Stabiliteti financiar: Rreziqet s’e cënojnë ekonominë e vendit

Stabiliteti financiar: Rreziqet s’e cënojnë ekonominë e vendit
Ekonomia shqiptare paraqitet me disa rreziqe të mundshme, të cilat gjithsesi sipas Bankës së Shqipërisë janë të menaxhueshme.

“Për fundin e vitit 2017, harta e stabilitetit financiar tregon një rritje të lehtë të rrezikut të veprimtarisë bankare për kategori të caktuara të saj dhe një ulje të rreziqeve që burojnë nga mjedisi ekonomik rrethues”,vlerësojnë ekspertët e saj.

Duke detajuar më tej se “në mjedisin e përgjithshëm ekonomik vërehet që rreziku nga “ekonomia e brendshme” vlerësohet si “mesatar”.

Kurse rreziku që vjen  nga “mjedisi i jashtëm” vlerësohet “i ulët” dhe në rënie.

Shpërndajeni me miqtë tuaj: