Pse bankat po tregohen më të kursyera për të dhënë hua

Pse bankat po tregohen më të kursyera për të dhënë hua
Në kreditë dhënë individëve, faktorët kryesorë me ndikim për shtrëngimin e standardeve rezultuan gjendja financiare e individëve dhe zhvillimet në tregun e pasurive të paluajtshme”, pohojnë ekspertët e Bankës së Shqipërisë.

Shtrëngimi i standardeve për kredinë, tremujorin e parë të vitit 2018, sipas raportimit të bankave, është mundësuar nëpërmjet kërkesave më të larta për kolateral, si edhe nga zgjerimi i marzheve të fitimit të kërkuara për kreditim.

“Konkurrenca në tregun bankar në Shqipëri rezultoi si faktori i vetëm me ndikim pozitiv në lehtësimin e standardeve të kredisë për bizneset, gjatë tremujorit të parë të këtij viti”, cilëson vrojtimi i Bankës së Shqipërisë, për aktivitetin kreditues.

Shpërndajeni me miqtë tuaj: