Martesat pa seks!

Martesat pa seks!
10 sinjale për të zbuluar nëse je i/e destinuar të kesh një martesë pa seks.

Rrallë flasin për këtë, por martesat pa seks janë shumë më të zakonshme se sa mendoni. Është vlerësuar se rreth 15% e çifteve të martuara, nuk kanë pasur marrëdhënie në gjashtë deri dymbëdhjetë muajt e fundit, sipas një artikulli në New York Times.

Natyrisht, nivelet e dëshiruara të partnerit mund të ndryshojnë me kalimin e kohës, për një sërë arsyesh. Për shembull, lindja e një fëmije, një problem shëndetësor ose efektet anësore të një ilaçi. Në disa marrëdhënie, të dy partnerët janë të kënaqur, edhe nëse seksi është sporadik apo joekzistues. Por për shumë çifte, kjo është një pjesë integrale e një lidhjeje fizike dhe emocionale.

Cilat janë sinjalet për të kuptuar nëse një çift është i destinuar për një martesë pa seks? Më poshtë, dhjetë kambanat e alarmit të mundshëm.

Filloni të ndiheni si dy shokë

Ne e nënvlerësojmë rëndësinë e tërheqjes fizike në marrëdhënie të gjata. Në fillim të dy partnerët janë të përkushtuar të kujdesen për pamjen e tyre, të veshur me rroba që i bëjnë ata të ndjehen tërheqës, të ndihen mirë me veten e tyre. Nëse filloni të ndiheni si dy shokë, ndoshta është koha për të hequr kokën dhe rrobat tuaja të rehatshme dhe të përgatiteni për një mbrëmje intime. Bëni një dush të gjatë, vishni diçka që ju bën të ndiheni simpatik dhe lëshojeni ndjeshmërinë të lirë. Edhe nëse kaloni mbrëmjen në shtëpi, mbani diçka që ju bën të ndiheni gati për seks dhe lidhje të thella, si të brendshme të preferuara, ose përdorni një parfum të ri apo vaj masazhi.

Biseda rreth seksit, ju bën të ndiheni në siklet

Nëse nuk keni pasur kurrë një krahasim të sinqertë mbi seksin, ka gjasa që marrëdhënia të kalojë nëpër një periudhë të keqe. Komunikimi është thelbësor për një jetë të shëndoshë seksuale dhe është thelbësore që intimiteti të forcohet.

Kushtojini të gjithë kohën dhe energji fëmijëve tuaj

Megjithëse shumica e prindërve të rinj kanë nevojë të përqendrojnë kohën, energjinë dhe burimet te të sapolindurit, është e rëndësishme gjithashtu, të njihet nevoja për të menduar për veten dhe marrëdhënien kur fëmija është mbi dy muajsh. Shumë prindër, gjithashtu, e kanë të vështirë të kënaqen në një natë pas lindjes së fëmijëve, për shkak të kufizimeve ekonomike. Por për partnerët është e nevojshme të lidhen me të rriturit, me një sërë aktivitetesh dhe interesash që nuk kanë të bëjnë me fëmijët, për të mbajtur lart ngarkesën erotike. Ju gjithashtu mund të bëni seks kur fëmijët të flenë, por nëse kaloni çdo natë duke lexuar tregime dhe pastruar pas darkës, rutina do të bëhet e lodhshme dhe rraskapitëse. Do të ketë pak kohë për t'u përshtatur në një nivel romantik dhe seksual. 

Shmangni shikimin e skenave romantike ose erotike në TV

Skenat në filma ose në TV, mund t'i tërheqin çiftet. Ata, ndoshta do të shohin diçka që do të donin të provonin, ose mund të ngacmohen vetëm duke shikuar. Sikleti i ndjerë në skenat erotike, mund të tregojë problem në jetën tuaj seksuale, ose mund të ndiheni konfuz apo t’i gjeni si të turpshme. Aftësia për të shijuar një skenë seksuale me partnerin, është një shenjë e shëndetit seksual. Nëse mbizotëron turpi apo sikleti, ndoshta ka një problem. Në qoftë se jeni duke luftuar për të ruajtur një tërheqje të caktuar për partnerin, një film seksi do t’ju kujtojë vetëm se "ka humbur ajo ndjenjë e ëmbël." Por mund të fillojë gjithashtu, një bisedë me të cilën nuk dëshironi të përballeni. Ndershmëria është zgjidhja më e mirë. Duke folur në mënyrë të hapur në lidhje me kënaqësinë seksuale, pritjet dhe preferencat, është mënyra më e mirë për të shmangur një marrëdhënie të ftohtë.  

Keni ndalur flirtimin mes jush

Kur partnerët mendojnë se janë "miq të mirë", me të cilin gëzojnë thashetheme në shtrat, pas një dite të gjatë, në vend që të krijojnë një kontakt intim dhe seksual, është koha për të ndërtuar një hapësirë ​​ku, përsëri të jenë të dashuruar dhe të kanalizojnë energjinë erotike në këtë lidhje. Flisni, shikohuni në sy, përdorni gjuhën e trupit, për t'u ndjerë seksi dhe sensual. Ju duhet të synoni të nxitni tjetrin. Në vend të kësaj, pyesni bashkëshortin: A dëshiron të kesh marrëdhënie seksuale? Në fund të mbrëmjes, do të përpiqet për të krijuar një ndjenjë të pritjes, të bëjë aludime nga dhoma gjumi, komunikimi me ju tregon nëse ai është i interesuar për marrëdhënie intime.

Partneri bën shaka me impulsin tuaj seksual, ose mungesën e tij

Kur partneri të ngacmon ose tallet me epshin tuaj, kjo nuk është një shenjë e mirë. Te të gjithë çiftet, dëshira nuk është e përafruar plotësisht, por është e rëndësishme të respektojmë nevojat e tjetrit, edhe kur ato nuk përshtaten me të vetin.

Ju rrallë prekeni brenda dhe jashtë dhomës së gjumit

Ndoshta nuk jeni prekur për muaj, as nuk putheni për t'u përshëndetur. Ju nuk e prekni kur jeni në shtrat para TV dhe nuk ia mbani dorën në makinë. Shkoni në shtrat kur partneri tashmë fle, për të shmangur shqetësimin. "Sonte, jo, zemër..."Gjetja e vetes në të njëjtin shtrat, në të njëjtën kohë, rrit shanset e kontaktit seksual. Nëse e gjen veten duke shkuar në shtrat vetëm kur partneri tashmë është në gjumë, ndoshta me vetëdije (ose pa vetëdije), po zvogëlon shanset për të bërë seks. Ju duhet t'i bëni vetes disa pyetje të ndërlikuara: Pse nuk doni të gjeni veten të zgjuar në të njëjtin shtrat, në të njëjtën kohë, me partnerin? Cilat aspekte të jetës suaj seksuale, gjeni zhgënjyese apo me ankth? Shmangia mund të duket të jetë zgjedhja më e përshtatshme për të mos lënduar ndjenjat e tij, por një bisedë e sinqertë (me veten dhe me partnerin), mund t'ju shpëtojë nga martesa pa seks.

Plotësoni orarin me angazhime, duke lënë pak kohë për ju

Edhe pse sot, kjo është gjendja e mjaft çifteve - shumë janë gjithmonë në dispozicion për të punuar kudo, përmes postës elektronike apo rrjeteve sociale - çiftet që kushtojnë pak kohë për argëtim, kënaqësi dhe intimitet, janë ato që janë më shumë të prirur të shkurtojnë kohën për seks. Kur një ose të dy partnerët janë të mbingarkuar me angazhime, ka të ngjarë të shmangin intimitetin.

Ju keni shpresa joreale për jetën tuaj seksuale

Mendoni më pak për rezultatin apo atë që bëni gjatë seksit dhe përqendrohuni më shumë në ndjenjat dhe kënaqësinë që përjetoni. Seksi që synon një qëllim, do të krijojë pritshmëri joreale, duke përkeqësuar zhgënjimin e mundshëm kur këto pritje nuk plotësohen. Në seks, qëllimi kryesor është krijimi i një mjedisi ku mund të jepni dhe të merrni kënaqësi. Ne duhet të përqendrohemi më pak në mekanikën e seksit dhe më shumë në ndjenjat, kënaqësinë dhe lidhjen me partnerin. Gjithashtu, nuk ka kurrë dy përvoja seksuale identike, prandaj le të lëmë gjykimin dhe vlerësimin.

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj: