Rusia teston “katjushkat” moderne, demonstron fuqinë sulmuese ushtarake (VIDEO)

Rusia teston “katjushkat” moderne, demonstron fuqinë sulmuese ushtarake (VIDEO)
Rusia ka testuar këtë javë një rrjet të sistemeve të artilerisë vetë-hedhëse në një manovër ushtarake masive ofensive.

Fuqia sulmuese duket e ngjashme me “kanjushat” e famshme të përdorura me sukses nga ish-Bashkimi Sovjetik në Luftën e dytë Botërore, por shumë më moderne dhe të lëvizshme.

Efektivët artilierë të Qarkut Ushtarak Perëndimor imituan sulme masive në Leningrad Oblast, për të demonstruar fuqinë ushtarake.

Video është publikuar nga agjencia kineze e lajmeve Xinhua. /a.a/ Albanian Free Press Online/